Futuroscope

Futuroscope is geen klassiek pretpark, in die zin dat het park meer inzet op visuele ervaringen dan op sensationele bewegingen. Al zijn er attracties die het beste van beide combineren. Zo opende hier eind 2016 Europa's eerste Flying Theatre. Sinds 2020 rijdt de eerste volwaardige achtbaan door het park: de gelanceerde spinning coaster 'Objectif Mars' is ook al een Europese primeur.

Ook buiten de eigenlijke attracties kom je in Futuroscope ogen tekort. De theming in de vaak interactieve wachtrijen is doorgaans van zeer genietbare aard. En dan zijn er nog de futuristisch ogende gebouwen, stuk voor stuk architectonische parels. Die worden ook nog eens omgeven door fraaie grasperken, heldere waterpartijen en fotogenieke beeldhouwwerken.

Kennis van de Franse taal is meer dan in klassieke Franse pretparken een pluspunt, maar zeker geen vereiste om hier een aangename en boeiende dag te beleven. Voor de kinderen is er een ruim aanbod speelattracties, zowel binnen als buiten.

In de directe omgeving - vaak op wandelafstand - is een enorm aanbod aan verblijfsaccommodatie. Ideaal voor wie er graag vroeg bij is, de late slotshow wil bijwonen of voor wie één dag in Futuroscope niet volstaat.

BEKIJK HET PARKPLAN

Opmerkingen, vragen of bijdragen?

Dit park wordt beheerd door Nick Van den Berge.

Heb je een foutje gespot op deze pagina? Of wil je graag een bijdrage of opmerking verlenen?
Contacteer dan gerust Nick via Nick@pretparken.be.

Nieuws & artikels

  Roller Coasters

 1. Waterattracties

 2. Thrillrides

 3. Darkrides

 4. Filmvertoning (stilstaand - bewegend - VR)

 5. Familieattracties

 6. Shows

 7. Kinderattracties

 8. Speeltuigen

 9. Museum

 10. Activiteiten tegen betaling

 11. Hotel

 12. Verwijderde Attracties