Futuroscope

NavigatieFeedback


Dit park wordt beheerd door Nick Van den Berge.

Heb je een foutje gespot? Of wil je graag een bijdrage verlenen?
Contacteer dan gerust Nick via Nick@pretparken.be.

Attractie: Objectif Mars Terug naar lijst


Omschrijving

De mens blijft ons zonnestelsel steeds verder verkennen en het is dan ook niet ondenkbaar dat er binnen afzienbare tijd bemande vluchten naar Mars zullen plaats vinden. Futuroscope heeft alvast een testcentrum gebouwd om mensen te pre-selecteren voor de toekomstige missies naar Mars. De 'testen' beginnen al in de wachtrij, zo wordt je oriëntatie op de proef gesteld door een space-capsule die op zijn kop staat, kan je al zien wat het is om zelf op Mars rond te lopen en wordt er al duchtig reclame gemaakt voor de toekomstige toeristische activiteiten op de rode planeet. Hierna is het tijd om in de achtbaan plaats te nemen. In het indoorgedeelte worden we blootgesteld aan centrifugale kracht, zonnevlammen en elektromagnetische straling. Eens buiten is het tijd voor de echte achtbaanrit, hierna volgt nog een gewichtsloosheid-test. Alle testresultaten goedgekeurd? Perfect! Nu nog wachten op de eerste bemande missies naar Mars.

Het bolvormige gebouw 'Solido' uit 1993 werd afgebroken om plaats te maken voor Objectif Mars. De laatste film die in deze IMAX-3D cinema speelde was de onderwater-animatie 'L'Explorarium'. Objectif Mars is met ruim 20 miljoen euro de grootste investering van het park. Intamin bouwde de track die zich deels binnen en deels buiten bevindt. Voor de twee lanceringen en het darkride-gedeelte zijn er 144 aandrijfbanden nodig. Europa's eerste gelanceerde spinning coaster is bewust ook voor jonge astronautjes toegankelijk. De beperkte stats worden ruimschoots gecompenseerd met de hoogwaardige graad van theming en enkele onride verrassingseffecten.

Weetje: de minimale afstand aarde - Mars bedraagt 55 miljoen kilometer. Aan een snelheid van 55 km/h zou je er dus 1 miljoen uur over doen, oftewel 114 jaar!

Specificaties

Type attractie: Draaiende lanceerachtbaan
Model: Family Spinning Coaster
Bouwer:
Intamin Amusement Rides
Opening: 2020
Lengte: 500 meter
Topsnelheid: 55 km/u
Aantal inversies: 0
Ritduur: 2min 20sec
Aantal voertuigen: 4 treinen met 12 passagiers per trein
Maximum capaciteit: 1000 personen per uur
Speciale elementen: Vertical drop
Minimum lengte: 110cm
Minimum lengte zonder begeleiding: 120cm
Maximum lengte: 195cm

Foto's