Auteur: Yelle Kleykens - Gepubliceerd: 7 Apr 23, 12:25

Vanmorgen zijn in het Franse pretpark Futuroscope twee gewonden gevallen nadat een achtbaan vuur vatte. Medewerkers konden de brand snel onder controle krijgen. Onderzoek volgt nog.

Vanmorgen is kort na opening omstreeks 10u16 één van de treintjes van achtbaan Objectif Mars in het Franse pretpark Futuroscope in brand gevlogen. Doordat de attractie reeds operationeel was met bezoekers, zijn er hierdoor ook 2 bezoekers lichtgewond geraakt met letsels aan de oren en de keel. Op videobeelden is te zien hoe een bakje met uitslaande vlammen in het station van de achtbaan staat. De vlammen waren al snel geblust door het kordate optreden van personeel met behulp van een brandblusapparaat. De attractie werd ook succesvol in minder dan 5 minuten volledig geëvacueerd.

Het park heeft inmiddels de oorzaak van de brand laten weten in een officieel statement. Het zou gaan om een lithiumbatterij die zich onderaan de trein bevindt die om vooralsnog onbekende reden ontvlamd is. De attractie blijft tot nader orde gesloten totdat de oorzaak gevonden is.

Objectif Mars is een draaiende lanceerachtbaan die in 2020 geopend is en 55km/u behaalt.

Tekst: © Pretparken.be // Foto en video: © TF1