Auteur: Indy Verhoeven - Gepubliceerd: 16 Maa 20, 15:11
Share

Futuroscope opent binnenkort "Objectif Mars", de eerste achtbaan van het park. Deze nieuwe attractie zal bezoekers de kans geven om te voelen hoe het is om astronaut te zijn. De opening is voorzien voor dit voorjaar.

Het Franse Futuroscope opent in 2020 een jaar later dan verwacht zijn eerste achtbaan. Objectif Mars, gebouwd door de Zwitserse fabrikant Intamin, wordt een achtbaan die geschikt is voor de hele familie. Treintjes worden gelanceerd naar een topsnelheid van 50 kilomter per uur over een baan van 500 meter. Naast lanceringen krijgt de achtbaan ook draaiende karretjes. Er werd ook een darkride-gedeelte met verschillende scènes (waar de trein even blijft stilstaan) en speciale effecten in verwerkt. De volledige rit zal zo drie minuten duren. Naast de indoor delen heeft deze achtbaan delen ook een outdoor gedeelte.

De ruimte

Objectif Mars zal dus een ruimtethema krijgen en wordt voorgesteld als een trainingscentrum waarin de bezoekers deelnemen aan een trainingsprogramma om de ruimte in te gaan. Vooraleer ze in de "testvoertuigen" plaatsnemen, krijgen ze via een interactieve pre-show al enkele ervaringen om te weten te komen hoe het voelt om door de ruimte te reizen. Wanneer ze dan ingestapt zijn, zullen ze vervolgens blootgesteld worden aan verschillende spectaculaire fenomenen zoals zonnevlammen, magnetische velden en gewichtloosheid.

Grootste investering

De totale investering van dit project bedraagt 20 miljoen euro. Dit is de grootste investering in een attractie sinds de opening van het park. Bovendien heeft het park ook al haar expertise en knowhow op het vlak van technologie, decorontwerp en storytelling geïnvesteerd in Objectif Mars. Met de combinatie van technologie en storytelling wil Futuroscope opnieuw leven blazen in een van de grote dromen van de mens: ruimtevaart. De nieuwigheid opent bij de start van het seizoen.

De opening stond gepland voor 28 maart, maar aangezien het park door de uitbraak van het coronavirus ten vroegste terug opent op 16 april, zal de opening later plaatsvinden. Een overzicht van parken die gesloten blijven door de coronacrisis kan je nog steeds hier vinden.

Tekst: © Indy Verhoeven - Pretparken.be // Foto's: © Futuroscope