Wiener Prater


Waarschuwing: Tijdelijke sluiting vanwege coronacrisis

Momenteel is Wiener Prater tijdelijk gesloten vanwege een nieuwe uitbraak van het coronavirus. In deze parkgids is een openingskalender terug te vinden, gebaseerd op de kalenders die de parken voor de coronacrisis publiceerden. Hou er dus rekening mee dat deze openingsuren momenteel niet altijd zullen overeenkomen met de realiteit of dat deze zelfs nog niet beschikbaar zijn op dit moment. Voor de meest up-to-date informatie verijzen we je graag door naar de officiële website van Wiener Prater.

Over Wiener Prater

Wiener prater is het meest gekende pretpark van Oostenrijk en heeft een geschiedenis die teruggaat tot in de achttiende eeuw, toen de Oostenrijkse keizer het park openstelde voor zijn volk. Het 'Wiener prater' omvat veel meer dan enkel attracties en het attractiegedeelte vormt slechts een klein deel van de oppervlakte van het park, dat tot 1920 ook nog als jachtgebied gebruikt werd.

De attracties in Wiener prater worden veelal individueel uitgebaat. Dit maakt dat de openingsuren schommelen per attractie, en je ook per attractie kan betalen. Door de grote hoeveelheid attracties die je hier terugvind, is de concurrentie echter groot. Veel uitbaters doen hun best om van hun attractie, hoe standaard die ook mag zijn, toch een must-do te maken.

Of je nu zin hebt in een adrenalinekick, wilt griezelen in een spookhuis, of je uitleven in één van de vele botsauto's: Wiener Prater beschikt misschien wel over het grootste aanbod van Europa en zal zeer waarschijnlijk niet gaan vervelen. Deze plek is voor pretparkfans zeker het bezoeken waard.

BEKIJK HET PARKPLAN

    Roller Coasters

  1. Waterattracties

  2. Darkrides

  3. Thrillrides

  4. Familieattracties

  5. Kinderattracties

  6. Speeltuigen

  7. Verwijderde Attracties