Wiener Prater

Over Wiener Prater

Wiener Prater is het meest gekende pretpark van Oostenrijk en heeft een geschiedenis die teruggaat tot in de achttiende eeuw, toen de Oostenrijkse keizer het park openstelde voor zijn volk. Wiener Prater omvat veel meer dan enkel attracties en het attractiegedeelte vormt slechts een klein deel van de oppervlakte van het park, dat tot 1920 ook nog als jachtgebied gebruikt werd.

De attracties in Wiener Prater worden veelal individueel uitgebaat. Dit maakt dat de openingsuren schommelen per attractie en je ook per attractie kan betalen. Door de grote hoeveelheid attracties die je hier kan terugvinden is de concurrentie echter groot: veel uitbaters doen hun best om van hun attractie, hoe standaard die ook mag zijn, toch een must-do te maken.

Of je nu zin hebt in een adrenalinekick, wilt griezelen in een spookhuis of je uitleven in één van de vele botsauto's: Wiener Prater beschikt misschien wel over het grootste aanbod van Europa en zal zeer waarschijnlijk niet gaan vervelen. Deze plek is voor pretparkfans zeker het bezoeken waard.

BEKIJK HET PARKPLAN

    Roller Coasters

  1. Waterattracties

  2. Darkrides

  3. Thrillrides

  4. Familieattracties

  5. Kinderattracties

  6. Speeltuigen

  7. Verwijderde Attracties