Teststrecke (Wiener Prater)

Omschrijving attractie

In navolging van de voorbije jaren, bied Wiener Prater ook in 2019 een grote, tijdelijke kermisbaan aan. Bezoekers kunnen ditmaal kennis maken met Teststrecke, het kleinere broertje van Olympia Looping.

Teststrecke is een achtbaan van de hand van de legendarische achtbaanbouwer Anton Schwarzkopf en heeft al een rijke carrière. In de jaren tachtig, toen de baan nog nieuw was, kon je er een ritje op maken in São Paulo in Brazilië. Daarna vertrok de achtbaan voor twintig jaar naar de Verenigde Staten, waar het al snel een publieksfavoriet in Dorney Park werd. Helaas besloot het park de baan te verkopen, maar voor de Europeanen was dit fantastisch nieuws: de baan werd namelijk opgekocht door een duitse kermisbaas. Na een grondige renovatie en een stel nieuwe treinen van Sunkid Heege, was de baan weer helemaal klaar om rond te toeren op de grootste kermissen van Europa: exact waarvoor de baan eigenlijk bedoeld was. Pretparkfans uit de lage landen hebben waarschijnlijk voor het eerst kennis gemaakt met deze coaster tijdens één van zijn verschijningen in Tilburg.

De achtbaan is simpel, maar doeltreffend: na een kettinglift en een typische first drop in een bocht ga je snel doorheen twee opeenvolgende loopings. Vervolgens ga je door twee spiralen, waarna de rit er alweer opzit. Bijzonder is dat één van de spiralen dwars door de tweede looping heen gaat. Ondanks dit simplistische ritverloop, is Teststrecke een populaire baan bij veel fans: de comfortabele treinen met (erg kleine) heupbeugels en de opmerkelijke soepelheid die de baan nog steeds bezit zijn vaak geprezen.

Begin september 2019 werd de attractie afgebroken en bleek dat de attractie verkocht was en de Britse pretparkgroep Mellors. Deze zet de achtbaan voor minstens 5 jaar in op kermissen in Saoedi-Arabië.

De foto's op deze pagina zijn gemaakt op diverse kermissen in Duitsland, niet in Wiener Prater.
Meer foto's

Specificaties

Type attractie: Steel Looping Coaster
Bouwer:
Schwarzkopf
Opening: 2019
Gesloten: 2019
Hoogte: 28 meter
Lengte: 671 meter
Topsnelheid: 84 km/u
Aantal inversies: 2
Aantal voertuigen: 2 treinen met 28 passagiers per trein

Foto's