Auteur: Bjorn Venken - Gepubliceerd: 24 Nov 16, 12:02
Share

Wiener Prater werkt aan een jaarrondopening. Het Oostenrijkse park wil meer attracties geopend hebben in de winter. Groter nieuws is dat er gewerkt wordt aan een all-in-ticket.

Een écht pretpark is Wiener Prater moeilijk te noemen, de attracties zijn weliswaar permanent aanwezig in het park, maar zijn van privé-eigenaren. Ritten moeten bijgevolg los per attractie aangekocht worden. De prijs van een dagje Wiener Prater kan bijgevolg flink oplopen, voor de meeste attracties betaal je al gauw 4 à 5 euro per persoon. Men wil nu toch inzetten op een dagkaart, waarin alle attracties inbegrepen zijn. Het is echter nog niet bekend vanaf wanneer dit all-in-ticket beschikbaar zal zijn, omdat er met 80 eigenaren tot een concensus gekomen moet worden. Dit jaar werd wel al een Adrenalineticket geïntroduceerd welke toegang geeft tot 14 attracties.

Winter

Behalve het all-in-ticket wordt er ook gewerkt aan een jaarrondopening. Het merendeel van de attracties openen na de winterpauze al rond de periode van 15 maart, slechts 20 à 30 procent van de aanwezige attracties zijn ook effectief in de winter open. Alle nieuwe attracties die in het park openen, dienen wel winterhard te zijn en zullen dus ook al geopend zijn tijdens de winter. Momenteel zet het park ook al in op een kerstmarkt op het plein voor het bekende Wiener Rad.

Nieuwe attracties

In 2017 zullen er in het park 2 nieuwe attracties openen. Veel details zijn nog niet bekend, maar één attractie zou voor de hele familie zijn. De andere attractie wordt er eentje voor adrenalinejunkies en krijgt een uitstraling die zich kan meten met die van een achtbaan.

Discussieer mee over de nieuwigheden op ons forum.

Bron: ORF Wien // Foto: © Bob Van Dyck