Goudurix (Parc Astérix)

Omschrijving attractie

In 1989 was Goudurix de stalen achtbaan die in Europa het vaakst overdekop ging. In die tijd waren 7 inversies het Europese record.

Goudurix staat aan het grote meer van het park. Omringd door water, ziet de stalen constructie van deze intense achtbaan er prachtig uit. Een pittig baantje, met (volgens sommigen) een niet echt comfortabel ritverloop. Wanneer de coastertrein zich door het vele bochtenwerk wringt, krijg je als passagier behoorlijk wat schokken te verwerken. Toch is dit een echte must-do als je in Parc Astérix bent.

In 2007 heeft deze baan na vele jaren eindelijk een waardig station gekregen, een echte Vikingboot, een resultaat dat gezien mag worden. Aan het schokkende ritverloop werd in het voorjaar van 2013 gewerkt. De constructeur van de baan heeft in opdracht van het park enkele lastige parcoursstukken herwerkt, zodat Goudurix weer aangenamer te berijden is. Eind 2021 brak het Franse youtube-duo 'McFly et Carlito' samen met verschillende andere vloggers die voor de gelegenheid waren opgetrommeld het record van meest opeenvolgende ritjes in de achtbaan. Met 31 rondes bereikten ze meer dan het dubbele van het vorige record dat op 15 rondes gestrand was.


Meer foto's

Specificaties

Type attractie: Inversie-achtbaan
Model: MK-1200
Opening: 1989
Hoogte: 36 meter
Lengte: 950 meter
Topsnelheid: 90 km/u
Aantal inversies: 7
Ritduur: 1:20
Aantal voertuigen: 2 treinen met 28 passagiers per trein
Minimum lengte: 140cm

Foto's