Rodeo (Skara Sommarland)

Omschrijving attractie

Deze thrillride was een Breakdance-attractie van de Duitse fabrikant Huss. Deze zogenaamde Breakdance 4 was een echt parkmodel, waarin drie groepen van vier als stieren aangeklede gondels rondjes draaien. In tegenstelling tot andere Breakdance-varianten had deze attractie geen metalen draaischijf, die onder een bepaalde helling is gekanteld.

Voor de komst naar Skara Sommarland, waren deze stieren te vinden in het Duitse CentrO Park te Oberhausen (sinds 2001). Samen met achtbaan Spinner verhuisde de attractie in 2011, toen het doek viel voor CentrO Park, naar het Zweedse park.

Tien jaar lang versterkte de attractie het aanbod van Skara Sommarland, waarin bezoekers ontelbare genietbare, maar niet al te intense ritten konden meemaken. Helaas ging het twee keer fout: in 2019 geraakte een 8-jarige jongen gewond aan zijn benen nadat een beugel tijdens de rit opende. De attractie kreeg een technische revisie, maar in juli 2021 raakte opnieuw een tienjarig kind ernstig gewond, nadat het tijdens de rit uit de gondel viel en onder de attractie terechtkwam. Dit incident betekende het definitieve einde voor deze Rodeo.
Meer foto's

Specificaties

Type attractie: Breakdance
Bouwer:
Huss
Opening: 2011
Gesloten: 2021
Aantal voertuigen: 12 gondels met 2 passagiers per gondel
Minimum lengte: 100cm
Minimum lengte zonder begeleiding: 120cm

Foto's