Dolfinarium (Boudewijn Seapark)

Omschrijving attractie

In 2013 heeft Boudewijn Seapark voor het eerst in meer dan vijftien jaar de dolfijnenshow een grondige opfrisbeurt gegeven. Naast een nieuw decor en nieuwe muziek, wil het attractiepark het publiek ook sensibiliseren over afval en plastic in de zee.

Naar aanleiding van het 50-jarig bestaan van Boudewijn Seapark is het dolfijnenbassin helemaal veranderd. Zo werd een nieuw decor opgebouwd dat nauwer aansluit bij de natuurlijke omgeving van de zeezoogdieren. Een groot doek van maar liefst 40 meter breed op 8 meter hoog maakt het decor ook flexibel, zodat dit in de toekomst sneller kan veranderd worden.

Ook de show werd volledig vernieuwd. De dolfijnen tonen nieuwe sprongen op muziek van Miguel Wiels en Peter Gillis, terwijl Kathleen Aerts (ex-K3) haar stem ontleende voor de nieuwe verhaallijn. En ook het kanobootje maakt terug zijn opwachting. Bij iedere show wordt een kind uit het publiek gehaald om in een bootje tussen de dolfijnen te varen. Een unieke ontmoeting die het kind zeker zal bijblijven!

In de nieuwe verhaallijn wordt het thema recycling en afval in zee onder de aandacht gebracht. Steeds meer dieren in zee sterven immers door plastics die door de mens in zee worden gegooid.
Meer foto's

Specificaties

Type attractie: Dierenshow

Foto's