Auteur: Indy Verhoeven - Gepubliceerd: 7 Maa 22, 17:08

Vanaf komend seizoen zal het mogelijk zijn om tegen betaling wachtrijen over te slaan in Bobbejaanland. Nu de coronacrisis zo goed als voorbij is, introduceert het park de Express Pass, waarbij bezoekers versnelde toegang bekomen tot enkele populaire attracties.

Het concept van de Express Pass is niet helemaal nieuw voor het park. Tijdens de halloweenperiode van 2019 experimenteerde het park al met de Horror Pass, een soortgelijke voorsteekpas waarmee men de spookhuizen en de attractie uit het Land of Legends themagebied kon betreden zonder eerst te moeten wachten. Na deze test wou men initieel de Express Pass al in 2020 introduceren, maar door de coronacrisis werd deze uitgesteld, tot nu. Zo kon je aan het begin van seizoen 2020 aan de betreffende attracties al borden terugvinden die de speciale ingang aanduiden, maar omdat deze te veel verwarring schepten, werden deze al snel terug verwijderd.

Drie varianten

Wie nu op de website van het park een ticket koopt, kan zien dat men drie verschillende varianten van de Express Pass verkoopt: Small, Medium en Large. Met een Express Pass small heb je voor 12 euro viermaal toegang tot een van de deelnemende attracties. Deze variant is niet persoonsgebonden, wat betekent dat je met deze variant éénmaal een versnelde toegang hebt voor vier personen, maar ook dat deze viermaal versnelde toegang geeft voor één persoon. Een Medium pass geeft je voor 21,90 euro eenmalig versnelde toegang tot alle deelnemende attracties. De deelnemende attracties zijn: Fury, Typhoon, Sledge Hammer, Naga Bay, Revolution/Mount Mara, El Rio, Speedy BobDreamcatcher, Oki Doki, Indiana River en de Wildwaterbaan. De Express Pass Large heb je voor 29,90 euro en geeft onbeperkte versnelde toegang tot deze attracties.

Walibi

Bobbejaanland is niet het enige Belgische park dat een voorsteekpas verkoopt. Walibi Belgium verkoopt er namelijk ook al sinds 2013, al zijn deze wel een pak duurder dan die van Bobbejaanland. Zo betaalde je vorig seizoen 5 euro om één keer de wachtrij over te slaan (en zelfs 10 euro om de wachtrij van Kondaa over te slaan). Voor een onbeperkte voorsteekpas (waarbij je de rij van Kondaa ook slechts één keer kan overslaan) betaalde je 45 euro.

Reuzenrad

De Express Pass is niet de enige nieuwigheid in Bobbejaanland dit jaar. Eerder werd al aangekondigd dat er in het park dit jaar een vestiging van Domino's Pizza opent. Nu blijkt ook dat men het gebied rond het Reuzenrad gaat opknappen en herthematiseren, zodat dit beter in de stijl van Adventure Valley past. Verder mag het park dit jaar enkele Nickelodeon-figuren verwachten, waaronder SpongeBob SquarePants en de puppy's van Paw Patrol.

Tekst: © Indy Verhoeven - Pretparken.be // Foto's: © Bobbejaanland