Auteur: Indy Verhoeven - Gepubliceerd: 18 Nov 21, 17:37

Het Duitse Skyline Park heeft onlangs zijn plannen voor de toekomst bekendgemaakt. Het park is namelijk van plan om in 2024 een spectaculaire achtbaan van maar liefst 70 meter hoog te openen. Deze nieuwe achtbaan zou dan ook meteen de hoogste achtbaan van het park worden.

In een interview met de Duitse krant Augsburger Allgemeine heeft de directeur van het Beierse park laten weten dat het park tegen 2024 gaat uitbreiden. Er zijn op dit moment nog weinig details bekend, maar we weten wel al dat het gaat om een 1200 meter lange achtbaan van 70 meter hoog, gebouwd door de Duitse fabrikant Gerstlauer. Deze achtbaan wordt niet alleen de hoogste van het park, maar ook de hoogste achtbaan van de deelstaat Beieren. De hoogste achtbaan van Duitsland zal het niet worden, daar moet deze achtbaan tevreden zijn met een derde plaats. Zowel Silver Star uit Europa-Park als Der Schwur des Kärnan uit Hansa Park zijn met hun 73 meter nog net iets hoger. De totale kostprijs van deze nieuwe achtbaan wordt geschat tussen de 8 en 10 miljoen euro.

Twee nieuwe achtbanen?

We konden deze zomer al melden dat er nieuwe achtbaantrack opgedoken is in het park en dat de funderingen hiervoor al gegoten zijn en dat het park dus van plan is om in de nabije toekomst twee achtbanen te openen. Helaas voor ons blijkt dat deze achtbaantrack slechts gebruikt zal worden als testopstelling voor de fabrikant. De kans dat bezoekers ooit een ritje hierop kunnen maken is dus zeer klein. Achtbaanfans zullen dus vermoedelijk tot 2024 moeten wachten vooraleer er een nieuwe achtbaan in het park opent.

Hoogtes

De aankondiging van deze nieuwe achtbaan bewijst nog maar eens dat het park iets heeft met hoogtes. Zo opende het park vorig jaar de Allgäuflieger. Met zijn hoogte van maar liefst 142 meter was deze attractie bij opening de hoogste StarFlyer ter wereld.

Tekst: © Indy Verhoeven - Pretparken.be // Foto: © Bjorn Venken - Pretparken.be