Auteur: Bjorn Venken - Gepubliceerd: 27 Jul 21, 20:10

In het Zuid-Duitse Skyline Park is de afgelopen weken nieuwe coastertrack toegekomen. Het park lijkt een nieuwe zone achteraan het park klaar te maken voor de bouw van een nieuwe achtbaan, al is het waarschijnlijk geen onbekend type coaster voor het park.

Het zijn enkele teamleden van deze website die vandaag bij het doen van een ritje in de Allgauflieger, een kettingmolen van liefst 142 meter hoog, nieuwe achtbaansporen zagen liggen op een nabijgelegen stuk grond. Meer nog, het terrein wordt klaargemaakt en de eerste funderingen zijn al gegoten.

Wanneer we de achtbaansporen naderbij bekijken en de lay-out proberen af te leiden uit de funderingen, valt er iets speciaal op. De achtbaanonderdelen zijn identiek aan Sky Dragster, de door technische problemen geplaagde Spike Coaster van achtbaanbaanbouwer Maurer-Söhne. Ook de funderingen verraden dat deze baan ongeveer dezelfde lay-out krijgt als dat nu Sky Dragster heeft, al wordt deze mogelijk iets kleiner. Sky Dragster opende in 2017 in het park en was een prototype. In deze gelanceerde achtbaan hebben de berijders zelf invloed op de snelheid waarmee het karretje zijn parcours aflegt. Helaas kende de achtbaan gedurende lange tijd technische problemen en in 2019 sloot de achtbaan zelfs voor lange tijd. Sky Dragster werd terug ter beschikking gesteld aan de achtbaanbouwer, wiens burelen op relatief korte afstand van het park liggen. Tegen het einde van de zomer van 2019 heropende de achtbaan met de nodige aanpassingen, welke een desastreuze invloed hebben op de capaciteit van de attractie. Aangezien ieder karretje nu twee ritjes maakt, kan er nog slechts één karretje tegelijkertijd ingezet worden op de attractie.

Sky Dragster 2.0

Het lijkt er dus sterk op dat het park een tweede versie van de achtbaan in het park opbouwt. Wij zetten ons geld in op het feit dat de originele Sky Dragster het park spoedig gaat verlaten en Skyline Park een nieuwe versie van Maurer-Söhne mag neerzetten. De huidige capaciteit van de achtbaan is met minder dan 60 personen per uur onaanvaardbaar voor het park. Bovendien ziet de achtbaan, bekabeling en operatorhok er al behoorlijk afgeleefd uit voor een achtbaan welke slechts vier jaar oud is. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

Tekst: © Bjorn Venken - Pretparken.be // Foto's: © Yelle Kleykens en Bert Van Staeyen - Pretparken.be