Auteur: Yelle Kleykens - Gepubliceerd: 2 Apr 20, 13:50
Share

Bellewaerde is op dit moment druk bezig met het bouwen van hun nieuwe familieachtbaan 'Wakala'. Omwille van de verplichte sluiting van de pretparken door het coronavirus, zullen we er nog even op moeten wachten, maar het park belooft ons dat de baan meteen operationeel zal zijn wanneer de pretparken terug open gaan!

We zouden het bijna vergeten, maar we hebben ook heel wat om naar uit te kijken nadat het coronavirus ons minder in z'n greep zal hebben. Zo opent Bellewaerde dit jaar een nieuwe familieachtbaan: Wakala! Eind januari werd de naam van de achtbaan bekend gemaakt en kreeg de pers de mogelijkheid om een bezoekje te brengen aan de bouwwerf, waar al aardig wat baandelen opgebouwd waren.

Opening Wakala

Parkdirecteur Stefaan Lemey gaf toen reeds aan dat de opening van Wakala in het voorjaar gepland stond en idealiter al bij seizoensopening. "Ondanks enige vertraging, door de gekende omstandigheden, zitten we nog steeds op schema om zodra het park opengaat onze nieuwe attractie WAKALA voor te stellen aan het grote publiek," laat een woordvoerder ons weten. "Het traject werd onlangs volledig afgewerkt. Heel binnenkort wordt één van de drie treinen geleverd. Hierdoor kunnen we verder met de installatie van de baantechnologie zodoende de eerste testritten te laten uitvoeren vanaf het moment dat de testingenieurs hier geraken."

Ondertussen is ook het station en de kronkelende wachtrij al grotendeels opgebouwd. Deze zullen, afgaande op de concept-arts en op de huidige lijntekeningen op het gebouw, nog verder aangekleed worden.

Besparingen?

Het moederbedrijf van Bellewaerde, Compagnie des Alpes, heeft deze week aangekondigd dat het naar aanleiding van de coronacrisis en de miljoenen euro's gemiste omzet een reeks besparingen zou doorvoeren en geplande investeringen zou heroverwegen. Toch zal dit geen directe invloed hebben op Bellewaerde aldus een voordvoerder: "Na twee zeer investering intensieve jaren (17,5 miljoen euro voor het Aquapark en 7,5 miljoen euro voor Wakala) is het logisch dat wij volgend jaar een versnelling lager schakelen. Doch we zitten nog vol ideeën voor de (nabije) toekomst!" Ook in Walibi Belgium maakt men zich geen grote zorgen. De Mega Coaster waar fans naar uitkijken zal er zoals gepland komen in 2021. Het gekende investeringsplan dat er op tafel ligt zal sowieso uitgevoerd worden, zij het dat de timing misschien wat kan aangepast worden.

Tekst: © Yelle Kleykens - Pretparken.be // Foto's: © Yelle Kleykens - Pretparken.be, Van Holme bvba