La Rivière Sauvage (Walygator Grand-Est)

Omschrijving attractie

Een verfrissende portie water geserveerd op traditionele wijze. Deze boomstambaan moet het vooral hebben van zijn bijzonder weelderige groene omlijsting: in zijn ganse bestaan heeft deze waterbaan immers geen splinter thema gekend die effectief voor de attractie ontworpen werd. Het stationsgebouw is een herbestemd gebouw en de grote ketel die je na de afdaling kon vinden was een restant van het smurfentijdperk, waarbij de ketel deel uitmaakte van het bos van Excalibur in het toenmalige Big Bang Schtroumpf.  

De boomstammetjes zijn onmisbaar in elk zichzelf respecterend park. Dat moet Eddy Méeus ook gedacht hebben toen hij aan het begin van de jaren negentig het park overnam met zijn walibi-groep. Vooral de eerste twee jaren investeerde hij intensief om het attractieaanbod uit te breiden. Voor 1992 was deze attractie samen met 'Tea Cup' en 'Caribbean Boat' de nieuwigheid. Dit trio aan attracties viel in vergelijking met het dat jaar eveneens openende én perfect afgeborstelde Disneypark natuurlijk wat bleek uit.

Leuk om weten is dat het huidige stationsgebouw een herbestemde souvenirshop is uit het originele park. Tot en met het seizoen van 1991 was het een winkel met de naam Mandragore, waar je magische souvenirs kon kopen. Nog leuker om te weten is dat de boomstambaan van het Franse Soquet in die tijd opende onder de naam Waligator. De omliggende zone droeg toen de naam 'Continent Sauvage'. Het is pas vijftien jaar later dat de baan zijn oorspronkelijke naam kwijtspeelt: het park heropent dan onder de gebroeders Le Douarin als Walygator Parc, wat vanzelfsprekend aanleiding geeft tot verwarring. Men kiest voor het wat minder originele 'La Rivière Sauvage' en hernoemt ook de bijhorende themazone tot 'Le monde de l'Aventure' eerder dan het eerdere 'Continent Sauvage'.
Meer foto's

Specificaties

Type attractie: Boomstamattractie
Model: Flume Ride
Opening: 1992
Hoogte: 12 meter
Lengte: 290 meter
Ritduur: 3:00
Aantal voertuigen: 6 boten met 4 passagiers per boot
Speciale elementen: 1 drop
Minimum lengte: 92cm

Foto's