Disneyland Park


Waarschuwing: Tijdelijke sluiting vanwege coronacrisis

Momenteel is Disneyland Park tijdelijk gesloten vanwege een nieuwe uitbraak van het coronavirus. In deze parkgids is een openingskalender terug te vinden, gebaseerd op de kalenders die de parken voor de coronacrisis publiceerden. Hou er dus rekening mee dat deze openingsuren momenteel niet altijd zullen overeenkomen met de realiteit of dat deze zelfs nog niet beschikbaar zijn op dit moment. Voor de meest up-to-date informatie verijzen we je graag door naar de officiële website van Disneyland Park.

Over Disneyland Park

Disneyland Parijs vraagt weinig introductie. Het resort opende als 4de Disney Resort ter wereld, op 12 april 1992 als Euro Disneyland. In die tijd was er enkel het Disneyland Park. Ondertussen is het park het best bezochte themapark in Europa. Het is tevens het enige Europese Disney Resort. In 2002 kwam er een tweede park bij: de Walt Disney Studios.

In Disneyland Park wordt vaak gezien als het mooiste Magic Kingdom park ter wereld. Met een prachtige Main Street en vier volwaardige themagebieden kan je meegesleept worden in verschillende sferen. Het is de thuis van onder andere de enige Space Mountain met inversies en een Big Thunder Mountain op een eiland!

Bekijk het parkplan

Nieuws & artikels

  Themagebieden

 1. Roller Coasters

 2. Thrillrides

 3. Darkrides

 4. Familieattracties

 5. Kinderattracties

 6. Shows - Entertainment - Events

 7. Museum

 8. Activiteiten tegen betaling

 9. Hotel

 10. Archief