Kolmården

NavigatieFeedback


Dit park wordt beheerd door Bert Van Staeyen.

Heb je een foutje gespot? Of wil je graag een bijdrage verlenen?
Contacteer dan gerust Bert via bert.vs@pretparken.be.

Attractie: Bamses Värld Terug naar lijst


Omschrijving

Bamses Värld is de themawereld die in het teken staat van het schattige Zweedse beertje Bamse. Het populaire strip- en tekenfilmfiguur ontstond in 1966 en kreeg later zijn eigen tijdschrift waarin hij samen met zijn vrienden Skalman de schildpad en het konijntje Lille Skutt allerlei avonturen beleeft, met een duidelijk opvoedkundige inslag.

In Bamses Värld kunnen fans van de reeks hun hart ophalen dankzij de vele herkenbare decors. De huizen van de drie hoofdrolspelers zijn met veel oog voor detail nagebouwd. De meest opvallende blikvanger is echter het huis van Farmor, de grootmoeder van Bamse, dat boven op een bergtop is gebouwd. Op het kleine dorpsplein van Småköping kun je grootmoeders pannenkoeken proeven of gigantische chocoladerepen proberen te winnen. De attracties in het themagebied bevatten leuke verwijzingen naar de belevenissen van Bamse en zijn vrienden.

Reeds sinds 1998 vind je in Kolmården een themagebied rond Bamse. Het oude Bamses Värld bevond zich op de plek van de huidige kinderboerderij. In deze versie bevonden zich ook al replica's van bekende gebouwen uit de reeks, maar de uitvoering ervan was van merkbaar lagere kwaliteit. Er was slechts één mechanische attractie: een soort theekopmolen die - zowel thematisch als qua attractietype - als voorloper kan gezien worden van de huidige Dunderhonungsburkarna. Ook was er reeds een theater voor kleine parkshows aanwezig.

Ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van Kolmården in 2015 was de tijd rijp voor een nieuwe versie van Bamses Värld. Zeker omdat een jaar eerder de eerste bioscoopfilm van Bamse verscheen (die in het dolfinarium van Kolmården in première ging). Op een andere plek in het park, met professionelere thematisatie van de hand van Jora Vision en een groot aantal attracties, werd de nieuwe themawereld een groot succes. In 2016 en 2017 breidde het gebied uit met Skalmans Luftballonger en Bamses Flygande Matta. In 2019 werd de kleine vrijevaltoren Mini-Hopp toegevoegd en in 2022 openden Skalmans Flygskola en Skalmans Verkstad, een kijkattractie waarin je de werkplaats van uitvinder Skalman kunt ontdekken.

In dit gebied bevinden zich volgende attracties:
Godiståget
Viktoria
Skalmans Bilar
Dunderhonungsburkarna
Skalmans Luftballonger
Bamses Flygande Matta
Mini-Hopp
Skalmans Flygskola

In dit gebied kun je kijken naar volgende show:
Bamseteatern

Specificaties

Type attractie: Themazone
Opening: 2015

Foto's