Särkänniemi

NavigatieFeedback


Dit park wordt beheerd door Yelle Kleykens.

Heb je een foutje gespot? Of wil je graag een bijdrage verlenen?
Contacteer dan gerust Yelle via Yelle@pretparken.be.

Attractie: High Voltage Terug naar lijst


Omschrijving

Deze thrillride is misschien wel de meest intense van het park. De zes armen waaraan de gondels bevestigd zijn draaien rond met een topsnelheid van 12 rotaties per minuut. De centrale as waaraan deze armen verbonden zijn, maakt daarbovenop nog eens 4 toeren per minuut. Maar wat de rit het meest uniek maakt, is de vrije beweging van de gondels. Deze draaien onder invloed van de zwaartekracht en zorgen ervoor dat letterlijk elke rit anders kan zijn.

High Voltage verrees op de plak van de klassieke Schwarzkopf-achtbaan Jet Star (1980-2012). Met zijn opmerkelijke uiterlijk bracht de nieuwigheid kleur naar een zone die voorheen een grijze asfaltvlakte was. De grond rond High Voltage werd voorzien van een trendy kleurenpatroon dat geel-zwart begon in de omgeving van High Voltage en dan richting rood evolueerde in de buurt van de nabijgelegen Take Off. Helaas is deze grondbedekking alweer grotendeels verdwenen.

Toch werd met de vormgeving van deze attractie – met zijn trendy kleuren en knappe lichtshow – een nieuwe weg ingeslagen, die heeft geleid tot de hippe thrillzone Hype Square.

High Voltage wordt gesponsord door Teho, een Fins energiedrankje dat een gelijkaardig kleurenschema in zijn huisstijl gebruikt.

Specificaties

Type attractie: Power surge
Model: Power Surge
Bouwer:
Zamperla
Opening: 2014
Hoogte: 15 meter
Aantal voertuigen: 6 gondels met 4 passagiers per gondel
Minimum lengte: 130cm

Foto's