Särkänniemi

NavigatieFeedback


Dit park wordt beheerd door Yelle Kleykens.

Heb je een foutje gespot? Of wil je graag een bijdrage verlenen?
Contacteer dan gerust Yelle via Yelle@pretparken.be.

Attractie: TakeOff Terug naar lijst


Omschrijving

Deze thrillride bestaat uit een draaischijf waarop vier gondels staan, die elk nog eens om hun eigen as draaien. Daarbovenop kantelt de draaischijf zo'n 40 graden naar boven én wisselen de gondels halverwege de rit van draairichting. Genoeg redenen dus om deze attractie af te raden voor mensen met een zwakkere maag.

Voor wie meer gewoon is op vlak van heftige attracties, zal de rit dan weer mogelijk een beetje aan de slappe kant aanvoelen. Al krijgt deze Take Off wel weer punten omdat hij behoorlijk uniek is. Op kermissen reizen er nog een aantal rond, maar in pretparken zul je ze niet snel terugvinden.

Doordat Huss deze apparaten niet meer produceert, is het een uitstervende attractiesoort geworden. Ook het exemplaar van Särkänniemi is niet nieuw aangekocht: deze Take Off werd gebouwd in 1993 en reisde eerst op de Duitse kermissen. Daarna verhuisde hij naar het Zweedse dierenpark Parken Zoo. In dit park, waarvan het huidige attractieaanbod louter op kinderen is gericht, stond de attractie van 2003 tot 2005.

Sinds 2012 wordt Take Off gesponsord door Radio City, een radiostation uit Tampere.

Specificaties

Type attractie: Centrifugemolen
Model: Take Off
Bouwer:
Huss
Opening: 2006
Hoogte: 14 meter
Topsnelheid: 80 km/u
Aantal voertuigen: 4 gondels met 10 passagiers per gondel
Minimum lengte: 130cm

Foto's