Hype. Qua vormgeving sluit deze toevoeging naadl">

Särkänniemi

NavigatieFeedback


Dit park wordt beheerd door Yelle Kleykens.

Heb je een foutje gespot? Of wil je graag een bijdrage verlenen?
Contacteer dan gerust Yelle via Yelle@pretparken.be.

Attractie: Boom Terug naar lijst


Omschrijving

Deze vrijevaltoren bevindt zich in Hype Square, de hippe themazone rond multilanceerachtbaan Hype. Qua vormgeving sluit deze toevoeging naadloos aan bij de eerder geopende zone, dankzij het felle geel-rode kleurenpatroon, en de achtergrond van panelen met comic book-stijl waartegen de toren is opgesteld.

Boom was het eerste exemplaar van een nieuw type in de reeks van torenattracties gebouwd door de Italiaanse fabrikant Zamperla: de Z-Max. De ronde gondel gaat op en neer langs een vierkante toren. Opvallend is dat het niet alleen de gondel is, maar de hele toren die ronddraait tijdens de rit.

Wie instapt in de toren, wordt getrakteerd op een reeks van opwaartse lanceringen, gevolgd door een gewichtloos gevoel tijdens de vrije val. Wie hoogtevrees heeft, blijft beter op de rugzakken passen. Boom is namelijk de hoogste mechanische attractie van Särkänniemi. Geruststellend is misschien de volgende tekst, te vinden in één van de tekstballonnen op de panelen rond de attractie: "Don't worry – what goes up, must come down!"

Specificaties

Type attractie: Vrijevaltoren
Model: Z-Max
Bouwer:
Zamperla
Opening: 2019
Hoogte: 68 meter
G-Krachten: 4 G
Aantal voertuigen: 1 gondel met 16 passagiers per gondel
Minimum lengte: 120cm
Minimum lengte zonder begeleiding: 140cm

Foto's