Särkänniemi

NavigatieFeedback


Dit park wordt beheerd door Yelle Kleykens.

Heb je een foutje gespot? Of wil je graag een bijdrage verlenen?
Contacteer dan gerust Yelle via Yelle@pretparken.be.

Attractie: Hype Terug naar lijst


Omschrijving

In 2017 wist Särkänniemi rond deze baan een grote hype te creëren. Natuurlijk, met een naam als deze kan dat moeilijk anders. Maar er was ook een goede reden voor: deze Hype zou de snelste, hoogste en ronduit coolste attractie van het park worden. Rond de attractie ontstond ook een nieuwe zone, Hype Square, waar felle kleuren en schreeuwerige opschriften zorgen voor een hip festivalsfeertje.

De trein wordt eerst voorwaarts gelanceerd, maar niet snel genoeg om de eerste heuvel te beklimmen. Achteruit bolt hij weer het station in, om nu achterwaarts gelanceerd te worden. De trein blijft na deze lancering ook weer even bijna ondersteboven hangen, om daarna terug naar het station te bollen. Dan volgt de laatste krachtige lancering en is de trein definitief vertrokken. Wat volgt is een kort, maar krachtig ritje, waarbij vooral de in-line twist helemaal bovenin het parcours een hoogtepunt kan genoemd worden. Via een net-niet-ondersteboven non-inverted loop bereikt de trein opnieuw het station.

Deze triple launch coaster is een kopie van Sky Scream in het Duitse Holiday Park. Vooral in de Verenigde Staten zijn er nog meerdere kopieën van dit standaardtype, de Sky Rocket II, te vinden.

Specificaties

Type attractie: Lanceerachtbaan
Model: Sky Rocket 2
Bouwer:
Premier Rides
Opening: 2017
Hoogte: 45 meter
Lengte: 263 meter
Topsnelheid: 100 km/u
Ritduur: 55 seconden
Aantal voertuigen: 1 trein met 12 passagiers per trein
Minimum lengte: 140cm

Foto's