In deze Half Pipe-coaster nam je plaats op één van de twee ronde gondels, die geplaatst waren op een groot skateboard. Met behulp van LSM-technologie werd de gondel dan gelanceerd op het U-vormige parcours, steeds hoger en hoger, tot de top van de halfpipe werd bereikt. De ronde gondels draaiden tijdens de rit ook nog eens rond, zodat je afwisselend de top bereikte met zicht op de lucht of op de steile afgrond waarvan je enkele tellen later naar beneden zou storten.
Deze Half Pipe was bij opening een wereldprimeur, die zo'n 3,5 miljoen euro had gekost. Later zou Intamin nog drie andere Half Pipe Coasters bouwen, maar slechts twee ervan openden. Het concept van de Half Pipe Coaster werd uiteindelijk doorontwikkeld tot de Surfrider, waarbij vooral de vrijere schouderbeugels opvallen. Bij dit type is het ook mogelijk om te kiezen voor een klassiekere zitopstelling, zonder draaiende gondels.
RC Racer in het
Walt Disney Studios Park is hiervan een goed voorbeeld.
Half Pipe stond in een uithoek van het park, weg van andere attracties. Enkel wildwaterbaan
Koskiseikkailu lag in zijn onmiddellijke omgeving. Dit zorgde voor een lage populariteit van de attractie. Bovendien waren er al nog voor de bouw van start ging protesten van een buurtbewoner, die klaagde over geluidsoverlast. De volumes die de achtbaan produceerde werden met de jaren alleen maar erger. Al deze redenen samen leidden ertoe dat Särkänniemi zijn wereldpremière van weleer van de hand deed aan het eind van seizoen 2019. Op dezelfde locatie zou het niet de bedoeling zijn om een nieuwe mechanische attractie te plaatsen.