Särkänniemi

NavigatieFeedback


Dit park wordt beheerd door Yelle Kleykens.

Heb je een foutje gespot? Of wil je graag een bijdrage verlenen?
Contacteer dan gerust Yelle via Yelle@pretparken.be.

Attractie: Koskiseikkailu Terug naar lijst


Omschrijving

De naam van deze attractie lijkt erg ingewikkeld, maar eigenlijk is die vrij rechtdoorzee. 'Koskiseikkailu' betekent namelijk zoveel als 'stroomversnellingsavontuur'. Deze rapid river opende een jaar nadat Linnanmäki het eerste exemplaar van Finland opende. Met een parcours van bijna 500 meter is de versie van Särkänniemi wel een stuk langer.

Wie op een zomerse dag nood heeft aan verfrissing, is hier aan het juiste adres. Door de relatief afgelegen ligging, wordt het hier meestal minder druk dan bij de veel centraler gelegen boomstambaan Tukkijoki. Bij drukte worden de boten volledig gevuld, maar ook de blik op het gezicht van vreemden die nat worden kan goud waard zijn.

De boten leggen een sfeervol parcours af in een prachtige natuurlijke setting. Blikvangers onderweg zijn een brede waterval, die de naam van de attractie spelt, en een misttunnel tegen het einde van de rit. Op bruggetjes en op verschillende plekken langs de wildwaterbaan kun je genieten van het uitzicht op de voorbijvarende boten. Het bureau van Petri Pusinnen, ook verantwoordelijk voor onder meer het ontwerp van de hoofdingang van het park, was verantwoordelijk voor de architectuur en het landschapsontwerp van deze attractie. Het is beslist één van de meest rustieke en stijvolle stukjes Särkänniemi geworden.
Kans op nat worden

Specificaties

Type attractie: Rapid river
Model: Rapids Ride 9
Bouwer:
Intamin Amusement Rides
Opening: 1999
Lengte: 490 meter
Aantal voertuigen: Onbekend aantal boten met 6 passagiers per boot
Minimum lengte: 120cm
Minimum lengte zonder begeleiding: 140cm

Foto's