Recentste nieuwsberichten en artikels
Nieuws🕘 14 Dec 2017
Met de komst van het nieuwe themagebied Avalon en de legendarische tovenaar Merlijn wordt Attractiepark Toverland in 2018 magischer dan ooit. Dit vraagt om een nieuw logo en een nieuwe huisstijl, welke naadloos aansluiten bij de identiteit van het attractiepark.
Nieuws🕘 8 Dec 2017
Walibi Rhônes-Alpes blijft investeren: het park opende vorig jaar een houten achtbaan, deed dit jaar uitgebreide decoratiewerken en plant volgend jaar een zone met 3 nieuwe attracties.
Nieuws🕘 6 Dec 2017
Het Duitse themapark Heide-Park geeft voor het eerst concrete informatie vrij over de lange sluiting van de houten achtbaan Colossos. De achtbaan werd na een controle door TÜV in de zomer van 2016 prompt gesloten en sindsdien is de toekomst van deze klassieker erg onzeker.
Nieuws🕘 29 Nov 2017
Een bekend Italiaans merk van gemotoriseerde voertuigen dat onmiddellijk met de kleur rood geassocieerd wordt en zich in de pretparkwereld gaat mengen. Het zal voor velen een déjà vu zijn. We kennen inmiddels al Ferrari World (en sinds kort ook Ferrari Land).
Nieuws🕘 29 Nov 2017
Over en uit voor Nature Wonder World! Initiatiefnemer Jean Gelissen, tevens eigenaar van Attractiepark Toverland, heeft beslist om de plannen voor een nieuw themapark met indoor waterpark, hotels en casino in het Zuid-Limburgse Brunssum definitief te annuleren.
Artikel🕘 28 Nov 2017
Er is heel wat water naar de zee gevloeid eer de plannen rond de jubileumuitbreiding van Liseberg vaste vorm aannamen, maar inmiddels is het meeste stof neergedaald en zijn de plannen een pak concreter. Het is hoog tijd en nooit te laat voor een stand van zaken.
Nieuws🕘 24 Nov 2017
Pret- en dierenpark Bellewaerde te Ieper heeft de vergunning voor een in 2018 te bouwen aquapark van 3000m² beet. Donderdag 23 november heeft de deputatie van de provincie West-Vlaanderen de omgevingsvergunning onder voorwaarden verleend.
Nieuws🕘 23 Nov 2017
Wat als jij mee mocht beslissen over de toekomst van Bobbejaanland? Dat vraagt Bobbejaanland aan fans in een online enquête die vandaag werd rondgestuurd.
Nieuws🕘 23 Nov 2017
De laatste tijd sijpelt er meer en meer nieuws binnen over de toekomstplannen van Disneyland Parijs. Er zijn verschillende geruchten en af en toe publiceert het park indirect ook zelf een tipje van de sluier.
Nieuws🕘 21 Nov 2017
Droomvlucht krijgt de eerste VR (Virtual Reality) attractie van de Efteling. Dat maakte het park vandaag bekend. Wees echter niet getreurd, je krijgt geen brilletje op tijdens je rit.
Artikel🕘 20 Nov 2017
Na de Halloweenperiode zit voor de meeste pretparken en hun fans het seizoen erop en sluiten ze de deuren tot en met het volgende voorjaar. Of toch niet? Steeds meer parken openen hun deuren in de winterperiode met een magische sfeer en speciale extra attracties.
Nieuws🕘 16 Nov 2017
Het Italiaanse pretpark Mirabilandia nabij Ravenna zal komende winter voor het eerst de deuren openen. Tijdens 2 weekends in december en de kerstvakantie zal het park baden in een gezellige kerstsfeer met speciale attracties zoals een schaatsbaan en een winterparade.
Pretparkdeals

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.