• Binnen enkele dagen is het alweer Oudjaar en dat verdient een terugblik op 2016. Pretparken.be blikt in dit jaaroverzicht terug op al de belangrijkste gebeurtenissen in de Europese pretparkwereld tijdens 2016.

  • De dagen worden korter en de nachten worden steeds maar langer... de kerstvakantie komt eraan! Pretparken.be geeft je een overzicht van de winteropeningen in de buurt zodat je het magische wintergevoel ook daar kan beleven.

  • In deze serie nemen we jullie mee naar de Verenigde Arabische Emiraten. We kijken naar wat parken die een tijdje terug geopend zijn, recent geopend zijn, wonen de opening van een nieuw park bij en kijken vooruit naar wat binnenkort en in de verdere toekomst gaat openen. 

  • Naar aanleiding van de recente ontwikkelingen in de plannen voor Nature Wonder World mochten we op de koffie bij de recent aangeworven directeur van ADDVentures, Sjaak de Zeeuw, en projectmanager Jan Smits. Naast nieuwe informatie brachten we ook nieuwe concept arts met ons mee!

  • Onlangs maakte de Efteling hun masterplan tot en met 2030 bekend, waarin ze onder meer spreken over een gigantische groei qua bezoekersaantallen, enorme oppervlakte die bij het park wordt toegevoegd en meerdere nieuwe attracties. De belangrijkste punten uit het masterplan vind je in dit artikel.

  • Je kan nog veel meer artikels op Pretparken.be terugvinden, deze slider geeft enkel de meest recente weer. Ons volledige archief vind je op deze pagina terug.

Laatste nieuws
19 Jan 2017 We berichtten eerder al dat Parc Astérix dit jaar familieachtbaan 'Pégase Express' opent....
14 Jan 2017 Hans Bourlon, CEO van Studio 100,...
10 Jan 2017 Na 38 jaar trouwe dienst verdwijnt het reuzenrad van Walibi Belgium uit de skyline van het park....
10 Jan 2017 Attractiepark Toverland kan terugkijken op een mooi 2016. Het themapark mocht tijdens haar verjaardagsjaar 682....
9 Jan 2017 Legoland Billund komt met heel wat nieuwigheden in 2017....
8 Jan 2017 Vandaag, acht januari 2017, rijdt de achtbaan 'Space mountain: Mission 2' in Disneyland paris zijn laatste rondje,...
Pretparkdeals

Nieuw in de parkgids

DrageKongen NEW 2017
Toegevoegd op: 13 Jan 17
Type: Roller Coasters
Park: Djurs Sommerland
James and the Red Balloon NEW 2017
Toegevoegd op: 7 Jan 17
Type: Familieattracties
Park: Drayton Manor
Schwanensee
Toegevoegd op: 5 Jan 17
Type: Kinderattracties
Park: Taunus Wunderland
Rangers Road
Toegevoegd op: 5 Jan 17
Type: Kinderattracties
Park: Taunus Wunderland