Recentste nieuwsberichten en artikels
Nieuws🕘 15 Apr 2019
De nieuwigheid voor 2019 brengt Nigloland terug naar zijn roots. Het park brengt enkele bestaande attracties onder in een 'paleis' waar ook de familiegeschiedenis uit de doeken wordt gedaan en plaats is voor een knabbel en een babbel. Het complex krijgt de naam 'Eden Palais'.
Nieuws🕘 15 Apr 2019
Fårup Sommerland heeft nog voor de start van zijn nieuwe seizoen al een nieuwe coaster aangkondigd voor 2020. Het park breidt uit met een familieachtbaan. Dit jaar voegt het park eveneens twee nieuwe attracties toe.
Nieuws🕘 12 Apr 2019
Le Pal had ondanks de hittegolf vorig jaar een topseizoen. Het Franse park presenteerde onlangs plannen voor een nieuw hotel, die dat succes beter moet helpen verzilveren. Dit jaar opent het park ook een nieuwe attractie.
Nieuws🕘 11 Apr 2019
Op woensdag 10 april werd in De Panne de eerste steen van het Plopsa Hotel, het allereerste hotel van de Plopsa Group, gelegd.
Nieuws🕘 11 Apr 2019
PortAventura opende onlangs haar nieuwste aanwinst keurig bij de aftrap van het seizoen. In deze spiksplinternieuwe interactieve 3D dark ride ga je samen met figuurtjes uit Sesamstraat op zoek naar een gestolen koekje. De attractie heet ‘Street mission’.
Nieuws🕘 11 Apr 2019
Plopsa investeert 25 miljoen in Holiday Park. De groep spreidt het bedrag over de komende vijf jaar. De investeringen moeten het huidige bezoekersaantal opkrikken tot een miljoen. Dat veronderstelt een stijging van bijna 60% ten opzichte van de huidige aantallen.
Nieuws🕘 10 Apr 2019
Op 6 april opende Walibi Holland de deuren na het winterseizoen. Het park stelde daarbij zijn nieuwe themagebied "Wilderness" voor. Er werden eveneens treinontwerpen getoond voor de nieuwe RMC Achtbaan "Untamed" die later in dit gebied zal openen.
Nieuws🕘 8 Apr 2019
Phantasialand doopt haar abonnementsformule dit jaar om naar 'Phantasialand Club'. Tot spijt van sommige fans vallen enkele voordelen die traditiegetrouw hun opwachting maken bij het abonnement in de nieuwe formule weg.
Nieuws🕘 7 Apr 2019
Bobbejaanland opent dit jaar zijn nieuwe themagebied ‘Land of Legends’. Voor het zover is moet er echter nog heel wat werk verzet worden. Met de start van het seizoen konden we zelf zien hoe ver de werken stonden en wat er al veranderd is.
Nieuws🕘 6 Apr 2019
Het Franse attractiepark rond striphelden Asterix en Obelix telt dit jaar dertig lentes en dat mag gevierd worden.
Nieuws🕘 5 Apr 2019
De Diamond Theme Park Awards werden voor de negende keer uitgedeeld. Er werd gestemd door een jury van pretparkfans en parken die samen met duizenden stemmen van de gewone bezoeker winnaars aanduidden. Pretparken.
Nieuws🕘 4 Apr 2019
Europa-park voegt bij de heropbouw van het Scandinavische themagebied eveneens een nieuwigheid toe. In de kelder van het gebied komt een familie-attractie met de mascotte van waterpark Rulantica in de hoofdrol. Dat werd onlangs bevestigd door het management van het Duitse park.
Pretparkdeals

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.