Recentste nieuwsberichten en artikels
Nieuws🕘 17 Jul 2017
Afgelopen weekend vond in Anaheim Californië het drukbezochte D23 evenement van Disney plaats. Tijdens de conventie werden alle nieuwe plannen voor de volgende 4 jaren bekendgemaakt voor de parken die Disney zelf beheert.
Nieuws🕘 16 Jul 2017
In het Spaanse stadspark Parque de Atracciones te Madrid zijn zondagnamiddag 16 juli omstreeks 14u30 lokale tijd twee treinen van de achtbaan Tren de la Mina op elkaar gebotst.
Nieuws🕘 14 Jul 2017
TripAdvisor, de grootste reiswebsite ter wereld, heeft deze maand voor de vijfde keer de Travellers’ Choice Awards voor attractie- en waterparken uitgereikt. Europa-Park ontving hierbij opnieuw de prijs voor beste attractiepark van Duitsland én Europa.
Nieuws🕘 11 Jul 2017
Een ware eyecatcher die het Kempense familiepark ietwat een skyline gaf, verlaat vannacht Bobbejaanland. De windmolen die je al van ver zag opduiken in het landschap en je verzekerde dat je het park naderde, verdwijnt vannacht definitief.
Nieuws🕘 2 Jul 2017
Parque Warner heeft plannen om binnenkort iets nieuws te openen. Wat die nieuwigheid precies gaat zijn, laten ze afhangen van de keuze van het publiek. Een openingsjaar is echter niet bekend.
Artikel🕘 2 Jul 2017
Gisteren openden officieel de paleisdeuren van de nieuwe, overdekte familie-attractie Symbolica, een wonderlijk paleis waarin niets is wat het lijkt. Pretparken.be was er al een dagje eerder bij en brengt verslag uit van de duurste en grootste attractie in de Efteling ooit.
Zoo🕘 29 Jun 2017
De gloednieuwe Mensapenvallei is vanaf 1 juli de grote avontuurlijke speeltuin van de gorilla’s en chimpansees in ZOO Antwerpen. Klimtuigen en natuurrotsen zorgen dat er heel wat te beleven valt voor zilverrug Matadi, zijn vrouwen en de andere mensapen.
Nieuws🕘 29 Jun 2017
Aanstaande zaterdag 1 juli is het exact 10 jaar geleden dat de houten achtbaan Troy in Attractiepark Toverland officieel werd geopend voor de bezoekers van het park.
Nieuws🕘 24 Jun 2017
De indoorachtbaan 'Eurosat' in Europa-Park zal tegen het seizoen van 2018 grondig gerenoveerd worden en dat gaat gepaard met drastische werken aan de baan. Dat maakte het park vandaag bekend tijdens een vragenronde voor fans in hun Globe Theater.
Nieuws🕘 23 Jun 2017
Plopsaland De Panne mag dan wel sinds december 2016 een nieuwe milieuvergunning bekomen hebben, het park is nog niet volledig verlost van alle zorgen.
Nieuws🕘 22 Jun 2017
Vandaag heeft Walibi Belgium tijdens een persconferentie haar grootste investeringsplan in de geschiedenis van het park bekendgemaakt. Daarop werd bekend dat het park elk jaar tot en met 2023 nieuwe attracties zal openen.
Nieuws🕘 21 Jun 2017
Plopsaland De Panne heeft een eerste bouwplan voor de Plopsa Camping bekend gemaakt die in 2018 moet openen. Op het plan is de eerste bouwfase te zien van de eerste verblijfsaccommodatie van het park. Begin dit jaar kondigde Plopsa hun nieuwe Plopsa camping aan.
Pretparkdeals

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.