Recentste nieuwsberichten en artikels
Nieuws🕘 21 Nov 2017
Droomvlucht krijgt de eerste VR (Virtual Reality) attractie van de Efteling. Dat maakte het park vandaag bekend. Wees echter niet getreurd, je krijgt geen brilletje op tijdens je rit.
Nieuws🕘 16 Nov 2017
Het Italiaanse pretpark Mirabilandia nabij Ravenna zal komende winter voor het eerst de deuren openen. Tijdens 2 weekends in december en de kerstvakantie zal het park baden in een gezellige kerstsfeer met speciale attracties zoals een schaatsbaan en een winterparade.
Artikel🕘 13 Nov 2017
Enige tijd geleden werd bekend dat Alterface een nieuw type darkride, de zogenaamde "Erratic Darkride" in Walibi Belgium zou plaatsen. Nu komt het bedrijf naar buiten met een tweede interactieve attractie.
Nieuws🕘 12 Nov 2017
Het Franse Walibi Rhône-Alpes krijgt ook volgend jaar weer een mooie zak centen om te investeren.
Nieuws🕘 9 Nov 2017
Het Duitse waterpark AquaMagis Plettenberg opent in 2018 een nieuw type glijbaan waarbij je op een band doorheen de baan geblazen wordt: Storm Chaser. Het prototype werd onlangs getest bij de fabrikant Klarer in Zwitersland.
Nieuws🕘 4 Nov 2017
Disney's California Adventure, het tweede park van het Disneyland Resort in California, opent volgend jaar een vernieuwd themagebied. De Pixar figuren krijgen zo een permanent stekje in het huidige Paradise Pier.
Nieuws🕘 31 Okt 2017
Het blijft nieuws regenen uit het Poolse themapark EnergyLandia. Na de mega-investeringen in attracties, plant het park nu ook een allereerste hotel te bouwen. Het hotel moet plaats bieden aan 500 personen en zou de gasten in Venetiaanse sferen moeten brengen.
Nieuws🕘 30 Okt 2017
Het relatief onbekende Parc Saint-Paul nabij Beauvais in Noord-Frankrijk kondigt een nieuwe achtbaan aan van achtbaanbouwer The Gravity Group uit Ohio, VS, die moet openen in de zomer van 2018.
Nieuws🕘 28 Okt 2017
In Bobbejaanland is vanmiddag een 67-jarige man uit het Antwerpse ten val gekomen toen hij wou instappen in een karretje van de Aztek Express, een soort rupsbaan. De man viel maar liefst een 3-tal meter naar beneden en raakte zwaar gewond.
Zoo🕘 28 Okt 2017
De uitbaters van de Olmense Zoo hebben een nieuwe vergunning aangevraagd bij minister van Dierenwelzijn Ben Weyts. Dat doen ze omdat ze de deuren verplicht moesten sluiten nadat Weyts de vergunning had ingetrokken wegens een resem inbreuken in het verleden.
Nieuws🕘 24 Okt 2017
Het Deense familiepark Fårup Sommerland opent volgend jaar een nieuwe minigolfbaan. Het nieuwe parcours zal twaalf verschillende holes bevatten. Speciaal is dat de nieuwe attractie op een eiland komt te liggen in één van de meren van het park.
Artikel🕘 24 Okt 2017
Op een persvoorstelling van Val d'Europe en Disneyland Parijs zijn de plannen voor de verdere evolutie van de regio Val d'Europe nog eens van onder het stof gehaald en verder uitgediept.
Pretparkdeals

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.