Djengu River (Toverland)

Omschrijving attractie

Door het hart van de Magische Vallei stroomt een woest kolkende rivier. Wil je tot in het diepst van de vallei doordringen en alle geheimen ontrafelen? Ga dan op expeditie en laat je in een van de ronde bootjes meevoeren op de stroom. De avontuurlijke boottocht gaat door een groen en rotsachtig landschap. Maar pas op voor watervallen en mysterieuze grotten waarin je onderweg terecht kunt komen!

De grootste nieuwigheid van de Magische Vallei is zonder twijfel Djengu River! Deze rapid river geeft vorm aan het hele themagebied en meandert volop door het landschap. Het parcours start vrij hoog en hierdoor wordt in het middengebied van de rivier een heuse vallei gecreëerd ondanks het oorspronkelijk vlakke landschap. Prachtige rotsformaties en tal van watervallen, waaronder de hoogste maar liefst 9m hoog en 25m breed is, versterken dit gevoel.

Het geheel is van kop tot teen aangekleed, waarbij het station een absoluut pareltje is. De effecten die zorgen voor de spanning tijdens de afvaart zijn ondermeer een watergordijn, een misttunnel en een grote waterval. Zowel in het station als langsheen het parcours kan je ook weer genieten van de muziek aangeleverd door IMAscore. Langsheen het parcours liggen ook een aantal Dwervels, het volkje dat de Magische Vallei bevolkt, op de loer om de voorbijgangers te pesten...
Meer foto's

Specificaties

Type attractie: Rapid River
Bouwer:
Hafema
Opening: 2013
Hoogte: 6 meter
Lengte: 450 meter
Topsnelheid: 16 km/u
Ritduur: 4 minuten

Foto's