Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Attractie: Chiapas (Phantasialand)
Fotoalbum:

Omschrijving:
Chiapas is de attractie die Phantasialand in 2013 aan het publiek presenteerde, maar waarvan de opening door omstandigheden is uitgesteld naar 2014.

Chiapas brengt je naar de archeologische opgravingen van Palenque in de provincie Chiapas. Je begeet je op een tour doorheen de opgravingen, waarbij veel humor is gebruikt bij het weergeven van de Mexicaanse levenslust. Het hoogtepunt is hierbij de Fiësta Temple die geinspireerd is op het bonte "Fiësta del Muerte" dat een belangrijk feest is in Mexico. De finale brengt je naar de stijlste drop ooit op een log flume gebouwd met een camelback er direct achteraan.

Geschiedenis
De oude wildwaterbanen waren duur in onderhoud en erg lelijk. Men vond dat dit niet meer in het parkbeeld van het Moderne Phantasialand paste. Daarnaast klopte ook het Thema niet. Immers lag midden in Mexico een attractie met een Western Thema.

De oude wildwaterbanen lagen op een berg. Na afbraak van de waterbanen heeft men de berg volledig afgegraven en er een kuil van gemaakt, waar Chiapas in is gebouwd. Vervolgens heeft men het geheel aangekleed als een kunstmatige berg, helemaal in het beeld van de gelijknamige streek in Mexico. Net als bij andere thema-gebieden zijn ook hier veel decoratiestukken origineel vanuit Mexico geimporteerd. Zoals van Phantasialand gewend, bevat ook Chiapas enkele elementen die voor dit type attractie uniek zijn in Europa.
Specificaties:
Type attractie: Log Flume
Bouwer:
Opening: 2014
Ritduur: 6:00
Aantal treinen en passagiers: 29 treinen 6 passagiers per trein.
Speciale elementen: Reverse Drop

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.