Dwervelwind (Toverland)

Omschrijving attractie

Dwervelwind was het eerste resultaat van de volgende grote expansiefase van Toverland, de ontwikkeling van het nieuw outdoor themagebied: De Magische Vallei. Deze achtbaan opende reeds tijdens het Halloweenseizoen van 2012 als voorsmaakje op wat komen zou in 2013...

Toverland had dus een nieuwe achtbaan toegevoegd aan het aanbod en had hierbij gekozen voor een spinning coaster. Gelukkig voor menig pretparkliefhebber die graag wat variatie heeft, gaat het om een ander type dan in Bobbejaanland en PlopsaCoo, want men heeft gekozen voor het type Mack. Mack heeft buiten Euromir (EuropaPark) slechts één exemplaar verkocht tot nog toe (in Europa), welke te vinden is in het Franse park Le Pal. Het exemplaar in Toverland heeft dezelfde lay-out als deze in Le Pal en is beduidend minder groot en indrukwekkend dan Euromir.

De stats zijn dus niet zo indrukwekkend, maar er werd toch met de nodige belangstelling uitgekeken naar de komst van deze nieuwe achtbaan. De reden hiervoor is dat Toverland opnieuw ten volle de kaart van de theming uitspeelt. De beleving wordt versterkt door net zoals bij de andere recente attracties, Scorpios en Paarden van Ithaka, onboard music te voorzien. Hiermee is Dwervelwind de eerste spinning coaster met onboard music in Europa!

De spinning coaster is dus vooral een leuke familie-attractie, toegangkelijk voor (zo goed als) iedereen. Ze heeft een investering gevraagd van ongeveer 4 miljoen euro.
Meer foto's

Specificaties

Type attractie: Spinning Coaster
Bouwer:
Mack AG
Opening: 2012
Hoogte: 21 meter
Lengte: 462 meter
Topsnelheid: 75 km/u
Ritduur: 1.32 minuten
Aantal voertuigen en passagiers: 2 treinen met 16 passagiers per trein
Speciale elementen: Onboard Music

Foto's