Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Attractie: Abismo (Parque de Atracciones Madrid)
Fotoalbum:

Abismo Abismo Abismo Abismo Abismo
Omschrijving:
Abismo is een zogenaamde SkyWheel Coaster, een type coaster dat nog vrij recent is en bijgevolg momenteel nog vrij weinig voorkomt. Bovendien is Abismo ook een uitgebreid model, want in andere parken met zulke coaster is het traject eerder erg kort.

Een SkyWheel coaster oogt niet alleen heel spectaculair, het is effectief erg spectaculair en sensationeel. Dit komt doordat de passagiers een loodrechte lift worden opgetrokken en vervolgens langzaam ondersteboven komen te hangen, met name op een hoogte van 46 meter, waar de trein langzaam op zijn kop draait. Je hangt er helemaal in je schootbeugel terwijl de wereld zich tweemaal om zijn as draait. Na deze zenuwslopende start neemt de trein een snelle vaart met een uitschieter tot 105 kilometer per uur. Nergens verliest de trein snelheid. Wat volgt zijn nog een paar leuke airtime heuvels. Ten slotte schiet je nog door het station, kom je tot stilstand halverwege de loodrechte lift en kom je dan zacht naar beneden.

Abismo is ongetwijfeld de spectaculairste attractie van het park en een echte aanrader voor de thrill seekers. Het bloed stroomt naar je hoofd en de adrenaline giert door je aderen. Abismo is zeker niet voor doetjes!

Elementen: 1x Skyloop
Etymologie: Abismo betekent letterlijk afgrond, peilloze diepte en figuurlijk hel
Specificaties:
Type attractie: Skywheel Coaster
Bouwer:
Opening: 2006
Hoogte: 46 meter
Lengte: 450 meter
Topsnelheid: 105 km/u
Aantal inversies: 2
G-Krachten: 4.00 G
Ritduur: 1 minuut
Aantal treinen en passagiers: 1 trein 12 passagiers per trein.
Speciale elementen: Skyloop

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.