Paswoord vergeten? We sturen het je zo terug op en dan kan je terug aan de slag.
Join the club! Deel al je ervaringen!
Attractie: Piraña (Efteling)
Fotoalbum:

Piraña Piraña Piraña Piraña Piraña Piraña
Omschrijving:
Deze versie van de rapid river is de oudste van Europa, maar laat dat beslist niet uitschijnen. Dat ligt grotendeels aan het tijdloze thema: de oude incacultuur. Het station doet met zijn zandstenen gebouw nog steeds indrukwekkend aan. De wachtruimte is helaas een saaie zigzag, maar dankzij de goede capaciteit schuift de rij wel vlot op. Tijdens de rit merk je andermaal dat ‘Piraña’ allesbehalve verouderd is. De rit is afwisselend, kent een fijn verloop en is bovendien vrij lang. Een ander pluspunt van ‘Piraña’ is de interactie met andere boten. De baan heeft namelijk enkele brede golfslagbaden waar boten elkaar kunnen inhalen. ‘Piraña’ is met zijn geslaagde thematisatie en intensieve, uiterst onvoorspelbare rit alleszins een van de betere rapids van Europa. Liefhebbers van waterattracties mogen deze attractie dus in geen geval missen!

Tijdens de winterstop van 2014 kreeg de Piraña een grote onderhoudsbeurd. De beplanting werd opnieuw gedaan, waardoor een ritje op deze wildwaterbaan terug aanvoelt als bij de opening: net alsof je echt in Mexico bent. Ook werd het ritverloop lichtjes aangepast en werden er interactieve beelden toegevoegd die je nat kunnen spuwen.
Specificaties:
Type attractie: Rapid River
Bouwer:
Opening: 18/05/1983
Lengte: 350 meter
Speciale elementen: Diverse watervallen en golven

De grootste pretpark-fansite van België met een Europese parkgids van maar liefst 100 pretparken, een rijkgevulde nieuws- en artikelsectie en een forum.