NavigatieFeedback


Dit park wordt beheerd door Bjorn Venken.

Heb je een foutje gespot? Of wil je graag een bijdrage verlenen?
Contacteer dan gerust Bjorn via bjorn@pretparken.be.

Attractie: El Laberinto del Minotauro Terug naar lijst


Omschrijving

Het Labyrint van de Minotaurus is één van de prachtigste en tevens grootste interactieve darkrides in het Europese pretparklandschap. De thematisatie is hier werkelijk af, van begin tot einde. De attractie bestaat uit een prachtige replica van het paleis van Knossos, met de nodige muurschilderingen en de typsiche kleuren. Wat volgt is een immens labyrint waarin je bijna 7 minuten het kwade gaat bestrijden met een lasergun. Dit is ongetwijfeld één van dé topattracties van het park die je moet gedaan hebben!

El Laberinto del Minotauro verwijst naar de Griekse mythologie. Echter, de mythe is wel gerelateerd aan een beschaving die echt bestaan heeft, met name de Minoïsche beschaving.

Ten tijde van de Minoïsche beschaving op het eiland Kreta was het paleis van koning Minos te Knossos het politieke, economische en religieuze centrum van de Griekse beschaving. Het paleis had een architectuur die veel aan een doolhof doet denken. Men heeft dit feit gerelateerd aan de mythologie van de Minotauros. Verder was er een cultus rond de stier op dit eiland ten tijde van de Minoïsche cultuur.

Korte samenvatting van de mythe:
De Minotaurus is een schepsel met de kop en de staart van een stier maar het lichaam van een man. Aangezien de Minotaurus naarmate hij ouder werd ook gevaarlijk en agressief werd, besloot men de Minotaurus op te sluiten in een door Daidalos ontworpen doolhof, dat zo ingewikkeld was, dat de uitgang niet te vinden was. De naam van het doolhof was 'labyrint'.
Ten gevolge van een conflict tussen Athene en Kreta, moest Athene iedere 9 jaar 7 jongens en 7 meisjes uitleveren aan Kreta. Athene was in die periode ondergeschikt aan Kreta. De jongeren werden geofferd door hen bij de Minotauros op te sluiten. Op een bepaald ogenblik had de koningszoon van Athene hiervan genoeg en trok hij naar het labyrint met een zwaard om de Minotaurus te doden. Met de hulp van een dochter van koning Minos, slaagde hij erin zijn weg terug te vinden uit het labyrint nadat hij de Minotaurus gedood had.
Must-do attractie
Overdekte attractie

Specificaties

Type attractie: Interactieve trackless darkride
Model: Multi Mover
Bouwer:
ETF Ride Systems
Sally Dark Rides
Opening: 2000

Foto's