Walt Disney Studios Park

NavigatieFeedback


Dit park wordt beheerd door Yelle Kleykens.

Heb je een foutje gespot? Of wil je graag een bijdrage verlenen?
Contacteer dan gerust Yelle via Yelle@pretparken.be.

Attractie: Disney Studio 1 Terug naar lijst


Omschrijving

Studio 1 is meer dan een hal waar je door moet om in het Studios Park te geraken. Het is ook een filmset, shopping area, restaurant, ...

In deze hal wordt de fictieve film “Lights, Camera, Hollywood” opgenomen, een opvoering waarbij je als parkbezoeker kan zien hoe ze in Hollywood een film opnemen. De set in deze studio doet je denken aan Hollywood Boulevard tijdens de jaren 50. Zowel links als rechts zijn er namelijk gevels van winkels, nightclubs en restaurants uit Hollywood, waaronder het gekende “Brown Derby”. Maar eens je aan de andere kant van de gevels kijkt zie je al snel hoe de filmmagie werkt! Het zijn namelijk niet meer dan houten wanden, waar geen gebouw achter schuilt, maar die enkel een decor vormen.
Wat je er wel achter vindt is het restaurant “Restaurant en Coulisse” en de winkel “Les Légendes d’Hollywood”. Er is trouwens op bepaalde tijden heel wat animatie in deze studio. Zowel live jazzmuziek als fictieve opnames van filmscène.

Goed om weten

* Disney Studio 1 is volledig overdekt en is dus de ideale plaats om te schuilen wanneer het regent.

Advies voor mindervaliden

* Disney Studio 1 is volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers (uitgezonderd de eerste verdieping van het restaurant 'En Coulisse')

Specificaties

Type attractie: Themazone
Opening: 2002

Foto's