NavigatieFeedback


Dit park wordt beheerd door Yelle Kleykens.

Heb je een foutje gespot? Of wil je graag een bijdrage verlenen?
Contacteer dan gerust Yelle via Yelle@pretparken.be.

Attractie: Pirates of the Caribbean Terug naar lijst


Omschrijving

Bootrondvaart in thema van Pirates of the Caribbean, nu met Jack Sparrow

ATTRACTIE

Iedereen kent de films. Maar de hele franchise is ontstaan met de Pirates of the Caribbean attractie in Disneyland (California), die opende in 1967. Sindsdien zijn er in andere Disney-parken ook versies van deze attractie gekomen. Nadien heeft m'n dan beslist er een film over te maken.

Ook Disneyland Parijs heeft zo'n versie, en het is één van de populairste en meest geliefde attracties van het Disneyland Park. Het is een groots uitgewerkte darkride doorheen de wereld van de piraten. Schepen, belegeringen van forten, brandende dorpen, schatten, lagunes, grotten... Het komt allemaal aan bod in deze opmerkelijke attractie. Hoewel deze darkride quasi geen verwijzingen bevat naar de gelijknamige filmreeks, is het een niet te missen halte voor de hele familie. Nu met de verschijning van Jack Sparrow.

TRIVIA

Om beter aan te sluiten bij de films heeft m'n de Pirates of the Caribbean attractie in Walt Disney World (Orlando, Florida, USA) aangepast. Zo zijn er enkele nieuwe animatronique poppen gemaakt en toegevoegd van kapitein Barbossa en van Jack Sparrow. Deze aanpassing is ook in Disneyland Parijs gebeurd, ga het maar ontdekken.
GOED OM WETEN

* Sommige scénes kunnen angstaanjagend zijn voor jonge bezoekers.
* Je kan mogelijk nat worden in deze attractie.
* Personen met neksteunen, orthopedische hulmiddelen, rug- of nekklachten wordt afgeraden 'Pirates of the Caribbean' aan te doen.
* Zwangere vrouwen wordt afgeraden deze attractie aan te doen.
* deze attractie heeft een hoge capaciteit, maar wachttijden kunnen schommelen rond de 30 minuten op relatief drukke dagen.

ADVIES VOOR MINDERVALIDEN

* Indien je als mindervalide deze attractie wil betreden, moet je in het bezit zijn van een Priority Card . Deze kan verkregen worden bij City Hall (deze informatiestand ligt onmiddellijk aan de linkerkant wanneer je het park betreedt).
* De Priority Card is voorbehouden aan mindervalide gasten
* Ga met de Priority Card naar de attractie en een Cast Member (medewerker van het park) zal je de juiste weg wijzen.
* De toegang via de mindervaliden-ingang is voorbehouden aan de houder van een Priority Card en maximaal vier begeleiders.
* Bezoekers moeten zelfstandig kunnen lopen, in goede gezondheid zijn en mogen geen medische problemen hebben die door deze attractie verergerd kunnen worden (zoals bijvoorbeeld hart-, rug- of nekklachten).
* Plaatsenkeuze is niet vrij; een Cast Member zal uw zitplaats aanduiden.
* Blinde bezoekers moeten worden begeleid.

Specificaties

Type attractie: Darkride met boten
Model: Boat Ride
Bouwer:
Walt Disney Imagineering
Opening: 1992
Speciale elementen: 2 afdalingen

Foto's