Terra Mítica

NavigatieFeedback


Dit park wordt beheerd door Bjorn Venken.

Heb je een foutje gespot? Of wil je graag een bijdrage verlenen?
Contacteer dan gerust Bjorn via bjorn@pretparken.be.

Attractie: Las Islas Terug naar lijst


Omschrijving

Terra Mítica neemt je terug in de tijd naar de beschavingen die zich in en rond de Middellandse Zee hebben gemanifesteerd gedurende eeuwen voor en na Christus. De Middellandse Zee bevat ook tal van grotere en kleinere eilanden. Ook deze eilanden en de beschavingen die deze eilanden hebben bevolkt, hebben gezorgd voor tal van legenden, mythen en dus ook inspiratie voor een apart themagebied!

Las Islas is een kleiner gebied met minder attracties, maar moet toch niet onderdoen t.o.v. de voorgaande gebieden, zeker niet wat de inkleding betreft. Las Islas herbergt de leuke rapid river Rápidos de Argos, de mooie darkride El Rescate de Ulises, de thrillride La Cólera de Akiles en de caroussel Mithos. Tevens is er nog het auditorium van Pandora waar shows worden opgevoerd. De Griekse mythologie zorgt opnieuw voor de verhaallijnen.

Deze zone is samen met Iberia enkele jaren gesloten geweest door de financiële problemen waarmee het park te kampen had. Kort na de heropening besloot het park om beide zones onder te brengen in een zogenaamd apart park: Iberia Park. Dit park was enkel tijdens het hoogseizoen geopend en je diende bij te betalen om deze attracties te doen. Opnieuw een twijfelachtige, bizarre strategie die gelukkig sinds 2017 tot de geschiedenis behoort. Echter, het park is nog steeds niet uit de problemen en dus worden beide zones nog steeds enkel in het hoogseizoen geopend, maar ze behoren wel opnieuw tot Terra Mítica.

Specificaties

Type attractie: Themazone
Opening: 2000

Foto's