NavigatieFeedback


Dit park wordt beheerd door Bert Van Staeyen.

Heb je een foutje gespot? Of wil je graag een bijdrage verlenen?
Contacteer dan gerust Bert via bert.vs@pretparken.be.

Attractie: Piraten in Batavia Terug naar lijst


Omschrijving

Deze in 1987 geopende darkride draait rond Batavia, de hoofdstad van de voormalige Nederlandse kolonie Nederlands-Indië. Deze zowat 8 minuten durende vaartocht brengt de bezoekers langs groots uitgewerkte scenes in Aziatisch thema. Vooral voor families dus een niet-te-missen halte tijdens een bezoek aan Europa-Park. Ook hier zullen Disney fans de stijl van Pirates of the Caribbean herkennen. Een groot verschil is de leuke sterrenhemel op het plafond.

Op 26 mei 2018 gebeurde echter iets verschrikkelijk. Door een brand in een naastgelegen magazijn van het Scandinavische themagebied, werd de attractie volledig verwoest. De mooiste dark ride van Europa-Park ging zo volledig in vlammen op. Echter heeft het park besloten om de darkride volledig op te bouwen die duidelijk zal geïnspireerd zijn op zijn voorganger maar met toepassing van meer hedendaagse technieken.

Advies voor mindervalide bezoekers

* Uit veiligheidsoverwegingen laten de experts van het TÜV geen mensen met een lichamelijke handicap, rolstoelgebruikers en blinden toe op Piraten in Batavia.

Specificaties

Type attractie: Darkride met boten
Model: Free Flow Boat Ride
Bouwer:
Mack Rides
Opening: 1987
Gesloten: 26/5/2018
Ritduur: 8 minuten
Aantal voertuigen: Onbekend aantal boten met 16 passagiers per boot
Speciale elementen: Indoor rondvaart

Foto's