NavigatieFeedback


Dit park wordt beheerd door Jonas Claes.

Heb je een foutje gespot? Of wil je graag een bijdrage verlenen?
Contacteer dan gerust Jonas via jonas@pretparken.be.

Attractie: Jungle des Chikapas Terug naar lijst


Omschrijving

In Jungle des Chikapas worden alle geheimen van de diepe jungle, aan de nietsvermoedende bezoeker uit de doeken gedaan. Want wie had ooit kunnen vermoeden dat de apen kunnen waterskiën voortgetrokken door een krokodil? Wie kende de muzikale kwaliteiten van de kleine aapjes?

Je vaart langzaam doorheen het kanaaltje in boten waar een twaafltal mensen in kunnen plaatsnemen. Eigenaardig aan deze attractie is dat er geen transportsysteem lijkt te zijn. Het bootje dobbert dus wat op de stroming van het kanaaltje. Grappig detail: aangezien er geen aandrijving is, is er ook geen rem. Twee personeelsleden vangen het bootje op in het station en houden het daar handmatig tegen, tot het volgende opduikt.

De scenes zijn erg eenvoudig van opbouw, verwacht je dus niet aan grootse taferelen. Toch is deze darkride van begin tot einde onderhoudend door de humoristische scenes. De poppen die je in deze darkride ziet zijn geen geavanceerde animatronics, zoals we ze uit recente rondvaarten kennen. De popjes hangen met "onzichtbare" touwtjes aan een systeem van wieltjes aan het plafond van de hal. Door de bewegingen van de wieltjes gaan de poppen letterlijk aan het dansen. Dit alles maakt van La Jungle des Chikapas een zeer levendige darkride!
Must-do attractie
Overdekte attractie

Specificaties

Type attractie: Darkride met boten
Opening: 1991
Minimum lengte zonder begeleiding: 120cm

Foto's