Silver Star (Europa-Park)

Omschrijving attractie

Silver Star is een van de statussymbolen van dit Duitse toppark. Het is één van Europa's hoogste coasters en met 127 km/h is het ook lange tijd de snelste coaster van het continent geweest. Dit record werd in 2007 weggekaapt door 'Furius Baco' (Port Aventura), maar Silver Star blijft een dijk van een achtbaan.

De wachtruimte maakt duidelijk dat Silver Star gethematiseerd werd naar de autosport en sterk gesponsord is door Mercedes. Nadat je bent ingestapt, wordt je naar een indrukwekkende hoogte van 73 meter getakeld. Het uitzicht is adembenemend, maar al vlug donder je aan een razende snelheid naar beneden. Het overige parcour van deze monsterbaan kronkelt over de parkeerplaats van Europa-Park, wat best een speciaal gevoel geeft. Maar voor je het weet, bereik je alweer de remmen en is het helaas afgelopen met de pret.

Silver Star mag dankzij haar indrukwekkende statistieken misschien een intense belevenis lijken, maar is toch vooral een familiaal gerichte baan. Ondanks de hoogtes en snelheden, wordt deze attractie namelijk nergens echt belastend voor het lichaam en is het doelpubliek dus bijzonder breed. Vergis je echter niet: ondanks haar niet al te intense ritverloop, mag je je echter wel verwachten aan een van Europa's betere achtbanen en zullen ook sensatiezoekers Silver Star weten te smaken.

Fanaten van airtime kunnen op de laatste rij hun hartje ophalen, maar ook de zitplaatsen vooraan in de trein versterken de kick (en helaas ook de wachttijd). Wie liefst zo kort mogelijk in de rij staat voor Silver Star, kan trouwens best onmiddellijk na parkopening of tijdens de vroege namiddag zijn/haar ritje wagen. De langste wachttijden vind je bij Silver Star tijdens de voormiddag en kort voor sluitingstijd. Je bent dus gewaarschuwd!

Tijdens het winterseizoen is deze attractie open, tenzij bij slechte weersomstandigheden.

Advies voor mindervaliden

* Uit veiligheidsoverwegingen laten de experts van het TÜV geen mensen met een lichamelijke handicap, rolstoelgebruikers en blinden toe op Silver Star.
Meer foto's

Specificaties

Type attractie: Hypercoaster
Bouwer:
B&M
Opening: 23/03/2002
Hoogte: 73 meter
Lengte: 1620 meter
Topsnelheid: 127 km/u
Aantal inversies: 0
G-Krachten: 4,00 G
Ritduur: 4 minuten
Aantal voertuigen: 3 treinen met 36 passagiers per trein
Minimum lengte: 140cm
Minimum leeftijd: 11 jaar

Foto's