bigFM Expedition GeForce (Holiday Park)

Omschrijving attractie

Expedition G-Force is een hypercoaster van Intamin. Deze megacoaster, zoals Intamin hem noemt, werd gebouwd, naar aanleiding van de 30e verjaardag van het park.

Hoe verloopt de rit?
Wel een vernieuwend kabelsysteem trekt de trein op een hoogte van 53m. Daar aangekomen heb je nauwelijks tijd om van het panoramisch zicht te genieten, want dit monstertje werpt zich naar beneden in een schroef, en met een helling van 82.5°. Ach wat zijn cijfers. Na de intense eerste afdaling is het tijd om te voelen wat Airtime betekent in een steel coaster. Wel onbeschrijfelijk. De tweede hill is een bangelijk moment, waarbij de beugel stevig wordt uitgetest door de g-krachten. Dan wordt het tijd voor een bocht. Niet zomaar eentje. De 'banking' bedraagt zo'n 110°, schat ik. Werkelijk subliem. Je raast weer verder tussen de bomen, en over de rapid river, met enkele bochtjes om u tegen te zeggen. Vooral de rechts-links combinatie die ertussen zit, doet zowat aan een zero-G-roll van B&M denken, waarbij je dat 'flip-over'-gevoel krijgt.
Dan komen de laatste bunny hups, die er van buitenaf flauw uitzien, maar die ook weer de nodige Airtime leveren.
En dan is het helaas tijd om in de remmen te gaan, vooraleer het station te bereiken.
Tijdens het traject is 1 trim-brake te merken, maar die werd uitgeschakeld, om de mensen ten volle van Expedition Ge-Force te laten genieten. Ondanks de actie en sensatie, is dit een zeer comfortabele rit. Je wordt misschien wel vrij vast gemaakt (beugel), maar dat is geen belemmering voor al dat fijne!

Ook leuk bedacht is dat men tijdens het aanschuiven kan kiezen om vooraan plaats te nemen, of een plaatsje in de rest van de trein. Tip: indien je vroeg bent, kies vooraan. Hoe later op de dag, hoe langer dat het daar aanschuiven is. Probeer zeker ook eens een ritje in het achterste wagentje.
Meer foto's

Specificaties

Type attractie: Mega coaster
Model: Mega Coaster
Bouwer:
Intamin AG
Opening: juni 2001
Hoogte: 53 meter
Lengte: 1200 meter
Topsnelheid: 120 km/u
Aantal inversies: 0
G-Krachten: 4,5 G
Ritduur: 1m15s
Aantal voertuigen: 2 treinen met 28 passagiers per trein
Speciale elementen: 85,5° Drop, 53m hoogte
Minimum lengte zonder begeleiding: 140cm

Foto's