Auteur: André Bormans - Gepubliceerd: 18 Nov 10, 16:33
Share

Beleef Phantasialand in de winter

In Phantasialand wordt de winter een belevenis als uit een droom. Een dag in het Winterse Phantasialand is een geheimzinnige reis. Een fascinerende sfeer met fonkelende lichtmagie. Versierde straten, pleinen, een sterrenhemel en prachtige winterlandschappen, waar je ook kijkt. Phantasialand in de winter staat voor meeslepende shows, magie, veel gevoel, actie en natuurlijk enorm veel plezier.

 

 Phantasialand biedt zijn bezoekers een droomachtige winter, die Uw wil betoveren. Wonderlijke belevenissen die jeugddromen en wintersprookjes waar laten worden. Wie een dag in het Winterse Phantasialand beleeft, begeeft zich op een onvergetelijke winterreis door magisch mooie werelden.
 
 

In de Berlijnse straat en de Kaiserplatz hangt de geur van gepofte amandelen en Glühwein, de krantenjongen verkondigd enthousiast het laatste nieuws, de straatartiesten en verkopers beleven hun marktdag, de schoenenpoetser biedt zijn diensten aan en de Burgemeester ziet plichtsgetrouw of  alles goed verloopt. Vanuit de ramen der Berlijnse huisjes straat een heldere lichtglans, vanuit de hemel regent het zachtjes vallende sterren, die de sterrenhemel over de stoomcarrousel laat vallen. Hier beleven gasten een winterse tijdreis naar het begin van de jaren 1900. Een geheel eigen soort magie ontwaakt. Met blik op de indrukwekkende kerstboom worden pirouetten op de grote ijsvlakte gedraait. Hoogtepunt van de belevingsvolle winterreis is "Die Magische Rose" (de magische roos), het wonderlijke wintersprookje met een geweldige sfeer.

Pure winter fascinatie ontdekken de kleine én grote bezoekers in China Town. Het glinstert en fonkelt, alsof er diamantenstof neer dwarrelt. Een winterlandschap uit droomwerelden opent zich. Vuur en ijs verschijnen in perfecte harmonie. Deze winterkristallen wereld laat je verbazen en gewoonweg gelukkig zijn. De ijs/vurige verbinding vindt zijn highlight in de vuurspuwende ijsdraak, die in het midden van ijzige pagodes en tempels uit steekt.

In Fantasy betoveren lichtspelen en oplichtende winterscenario's langs de oever van het mysterieuse maanmeer. Mexico is in een warme gloed ondergedompeld - "Feliz Navidad". Het grote kampvuur op de "Plaza Mariachi" levert warmte, leven, veel zuiderse flair en heel veel gemoedelijkheid. Allen wachten gespannen op de geheimzinnige winternacht. "Jingle Bells" hoor je in het Westerndorpje. Bonte lichtjes, versierde huisjes, glitter en kerstbomen, rendieren en sleëen lichten op, alsof het een wedstrijd is - In het midden de kerstman. Dat is "Christmas Wonderland".

Aktievolle Winter

Gehuld in wonderlijke winter-sfeer, biedt Phantasialand heel veel plezier en gemeenschappelijke belevenissen op een bijzondere manier. De ijsvlakte op de Kaiserplatz nodigt uit om te komen schaatsen. Een gezellige partijtje belooft curling, dat voor al in Teamverband tot een groot genoegen wordt. Ook in de Winter is er voor veel actie gezorgd. Ongeveer 70% van alle attracties zijn overdekt en bieden avontuur en spanning, ongeacht het weer: Alle attracties - Uitgezonderd de waterattracties - zijn ook in het koude jaargetijde geopend. Black Mamba, Talocan, Winja's Fear & Force, Mystery Castle, Colorado Adventure en vele meer. Let Op: Weersafhankelijk (bij zeer lage temperaturen of neerslag) kunnen sommige attracties wellicht tijdelijk gesloten worden.

Wintershows

Gevoelsvolle verhalen worden in de unieke wintershows verteld. In de ijsrevue "Winterfeelings on Ice" ontstaat een episch samenspel uit pirouetten en adembenemende sprongen met lichtspel en glinsterende decoratie. In het Wintergarten beleven de bezoekers een "Mystery Dinner" met Acrobatiek, Comedy en Dans. Voor de kleintjes is er de kindershow in de Tula Tempel, de interactieve show "3 vrienden in de geheimzinnige Tempel", die speciaal ontwikkeld is dat deze voor kinderen van alle nationaliteiten en talen te begrijpen is. De wintershow "Die Magische Rose" op de Kaiserplatz zet een punt achter het einde van een belevenisvolle winterreis. Met veel gevoel en hartelijkheid wordt het goed opgewekt en begint de wereld weer te stralen...
 

Winterse Arrangementen

De winterdag in Phantasialand kan gemoedelijk beëindigd worden in het kader van één der vele winterse arrangementen ("De perfecte winterdag"). Ook in de belevenis-hotels Ling Bao en Matamba staan het "zich goed voelen" in de koude wintertijd hoog in het vaandel. Hier wordt droomachtige winter in Phantasialand tot een mini-vakantie gevormd. Met speciale aanbiedingen zoals de kerstbrunch of de Jamboree, worden gasten van harte welkom geheten in de Hotels en de Hotelrestaurants.
 

Speciale wintertickets voor kinderen - slechts €13,--

Om een droomachtige winterdag mogelijk te maken, heeft Phantasialand hun prijsstelling ietwat aangepast aan de wensen en behoeftes van de bezoekers. Kinderen tot 3 jaar en 1meter lengte mogen gratis naar binnen. Kinder tot 12 jaar en 1,55m kunnen een dagkaart krijgen voor slechts €13,-- en een dagkaart vanaf 12 jaar is te verkrijgen voor €28,--


 
Voor de openingstijden van deze prachtige winter, en een overzicht van alles wat Phantasialand te bieden heeft in deze periode, kunt U terecht in onze Parkgids