Auteur: test test - Gepubliceerd: 17 Mei 09, 08:38
Share


Zeker niet te missen:

- Taron (multi-Launch Coaster)
- Black Mamba (Inverted coaster)
- Colorado Adventure (Mijntrein)
- Winjas Fear/Force (Spinning Coaster)
- Maus au Chocolat (interactieve 3D Darkride)
- River Quest (Rapid River)
- Chiapas (Flume)
- Mystery Castle (Space Shot)
- Talocan (Top Spin)
- Ice College (Ijs Show)
- Jump (Stunt/Freestyle Show)

De strategie voor een optimaal gevulde dag: 
Phantasialand opent alle attracties - net zoals de meeste parken in de omgeving - om 10:00u. Het park is echter al open vanaf 9:00u en enkele attracties openen eerder. Vrijwel altijd zijn Colorado Adventure en Maus au Chocolat al in de ochtend geopend. Het is goed om direct om 9:30 colorado adventure te doen en daarna Maus au Chocolat. Om 10:00u gaat de toegang tot Wuze Town open. Het is verstandig dan direct Winja's Fear en Force te doen. Vaak kun je heel snel instappen terwijl de wachttijden later op de dag wel wat langer kunnen zijn. Nu je toch in deze hoek bent, kun je ook andere attracties doen die hier liggen. Je hoeft de rest van de dag dan niet meer hier terug te komen, waardoor je heel gemakkelijk andere attracties kunt doen wanneer je er zin in hebt.

Lange wachttijden zijn te verwachten bij Taron. Hierbij wisselt het enorm wanneer het wel of niet druk is waardoor het niet uit maakt wanneer je voor deze baan gaat aanschuiven. Chiapas en River Quest kunnen bij warm weer lange rijen hebben.

Voor de overige attracties maakt het niet uit. Rijen zijn doorgaans relatief kort. Het kan handig zijn om rekening te houden met de showtijden, gezien deze enorm de moeite zijn (als je van shows houdt). 

Eten
Naar Duitse gewoonte kun je in Phantasialand goed eten tegen schappelijke prijzen. Wees zeker niet bang om ee restaurant binnen te lopen. Ook wanneer er tafel bediening is, vallen de prijzen heel goed mee (vaak zelfs goedkoper dan in een restaurant hier) en is de kwaliteit zeer hoog. De restuarants kunnen er van buiten zeer chique en daardoor duur uit zien, maar zijn vaak een beter alternatief dan wat kleine snacks.

Na sluiting van het park blijven de restaurants in de Hotels open. Ook wie geen hotel gast is, is welkom om hier te komen eten, maar moet wel via de hoofdingang van het hotel gaan (de ingang via China Town is enkel voor hotelgasten). Reserveren is aan te raden gezien de restaurants vaak al vroeg vol zitten. De prijzen zijn hier iets hoger dan in het park, maar de kwaliteit en entourage zijn navenant ook beter.

Tekst: André Bormans