Auteur: Thibault Van Look - Gepubliceerd: 17 Mei 09, 08:13
Share


Hoe een dag Walt Disney Studios Park aanpakken?

Dit is een goede vraag. Er zijn namelijk heel wat factoren die bepalen hoe je je dag het beste plant. Allereerst is er de vraag of je veelal van snelle en spannende attracties houdt of eerder van rustige attracties. Ook hangt de dagindeling af van wie je reisgenoten zijn. Kleine kinderen mogen namelijk niet mee op alle attracties. En ook de manier waarop je een park bezoekt speelt een rol. Wens je continu attracties te doen of geniet je er ook eens van goed te tafelen en de vele boetiekjes door te snuffelen? Een perfecte dagindeling kunnen we bijgevolg niet meegeven. Desalniettemin geven we je hier heel wat tips om het maximum uit je dag te halen.


Welke attracties zijn niet te missen?

In onze parkgids vind je de volledige attractielijst. Neem eens een kijkje en bepaal welke je het meeste aanstaan. Het aanbod is niet al te ruim waardoor je in principe alles op één dag kan doen. Selectief zijn is dus niet van node. We zijn echter wel van mening dat je de volgende attracties zeker niet mag missen:

-Rock ‘n’ Roller Coaster avec Aerosmith (rollercoaster)

-Studio Tram Tour: Behind the Magic (rondrit)

-Armageddon – Les Effets Speciaux (special effetcts stage)

-Crush’ Coaster (Indoor spinning coaster met darkride) 

Verder zijn alle andere attracties natuurlijk ook de moeite, maar als je deze kan aanvinken heb je toch een heel mooie selectie gedaan. Hou er echter wel rekening mee dat het Walt Disney Studios Park 356 dagen op een jaar geopend is en sommige attracties gesloten kunnen zijn omwille van onderhoud. Voor meer informatie hieromtrent bezoek je ons forum op deze pagina: http://board.themeparkvision.net/showthread.php?t=4141


Welke shows zijn de moeite? 

Het Walt Disney Studios Park heeft een zeer uitgebreid showprogramma. Van stuntshows over speciale filmvoorstellingen tot donkerlicht-theaters. Allen zeer mooie en niet te missen shows die meermaal daags gegeven worden.

Zeker niet te missen is de magische voorstelling “Cinémagique” die je meeneemt op een tocht doorheen de filmgeschiedenis. En ook een must see is “Moteurs…Action! Stunt Show Spectacular”, een indrukwekkende stuntshow met allerhande motorvoertuigen. 

De aanvangstijden van de shows vind je terug in de parkplattegrond die je gratis kan bekomen aan de ingang van het park. Ook zijn de tijden aangegeven aan de theaters waar de voorstellingen plaatsvinden. Op drukke dagen raden we je aan minstens een kwartier voor aanvang van een show aanwezig te zijn om je van een plaats te verzekeren.


Waar eten?

Het park beschikt over een klein aantal gethematiseerde eetgelegenheden en tal van eetkraampjes. Gaande van snackbars tot selfservice. De meeste eetplaatsen zijn voorzien van een binneneetzaal en terras. In de wintermaanden kan je dus ook perfect in een verwarmde omgeving eten. Naargelang je persoonlijke smaak en budget kies je een eetgelegenheid. 

Op drukke dagen kan het soms aardig aanschuiven zijn voor je eten, daarom is het aan te raden op zulke dagen voor 12 uur of na 14.30 uur te eten. Desnoods kan je ook net buiten het park tafelen in Disney Village of in één van de Disney Hotels waar het op het middaguur altijd zeer rustig is.

Op kalme dagen zijn bepaalde eetgelegenheden mogelijk gesloten. Een lijst van alle eetgelegenheden in het park vind je trouwens op de parkinfo pagina


Praktische tips: 

-Voor alle informatie en vragen omtrent Disneyland Resort Paris kan je terecht bij het “Guest Realtions” bureau buiten het park of bij Studios Services in het park.

-Als je wenst te winkelen doe je dit best aan het begin van de dag, dan zijn de boetiekjes zeer rustig. Je hoeft trouwens je aankopen niet gans de dag mee te sleuren, je kan volledig gratis gebruik maken van de Shopping Service waarbij al je aankopen vanaf 18 uur verkrijgbaar zijn in de Disney Store te Disney Village.

-Rolstoelen en kinderwagens kan je huren vooraan in het park.

-Als je met baby’s of kleine kinderen naar het Walt Disney Studios Park gaat kan je ze in het “Baby Care Center” verzorgen, verschonen en eten geven.

-Geld afhalen kan vooraan in het park, je kan trouwens in iedere boetiek of restaurant met bank- of kredietkaart betalen. Geld kan je ook wisselen bij Studio Services

-Het Fastpass systeem (zie het aanvalsplan van het Disneyland Park) wordt enkel aangeboden op drukke dagen bij Rock ‘n’ Roller Coaster avec Aerosmith en bij Flying Carpets over Agrabah.

-Je kan het park verlaten en dezelfde dag terugkeren indien je je toegangsticket bijhoudt.

-Bepaalde attracties eisen een minimumlengte. Als je kinderen te klein zijn om aan een attractie deel te nemen kan je gebruik maken van de baby switch. Hierbij rijdt b.v. eerst de vader en mag de moeder daarna instant instappen zonder opnieuw te moeten wachten.

-Kinderen vinden het super om de Disney personages te ontmoeten. De ganse dag door zijn ze wel ergens in het park te vinden. De juiste ontmoetingsuren en plaatsen vindt je terug in de parkplattegrond, of vraag naar meer informatie bij Studio Services.

-Dieren zijn (met uitzondering van blindgeleide honden) niet toegelaten in het park, er is echter wel een kennel ter beschikking.

-Het Walt Disney Studios Park is momenteel nog te klein voor een ganse dag door te brengen. Daarom is het aan te raden om een hopper pass aan te kopen. Hiermee mag je wisselen tussen het Walt Disney Studios Park en het Disneyland Park zo vaak je wilt gedurende je dag.

-Het park sluit om 19u ’s avonds, als je dan nog niet genoeg hebt van al de Disney magie kan je je avond nog voortzetten in het Disneyland Park dat vaak ten vroegste om 20u de deuren sluit (hiervoor dien je in het bezit van een hopper pass te zijn). Of je kan ook naar Disney Village gaan, een uitgaanscentrum vlakbij het park.

-Indien je meerdere dagen wenst te gaan zijn er interessante tarieven evenals genoeg overnachtingsmogelijkheden. Zie naar de hotels onderaan de attractielijst. 


We hopen dat je aan de hand van deze tips en onze parkgids je trip naar het Walt Disney Studios Park goed kan plannen. Alvast veel plezier toegewenst! 

Tekst: Thibault Van Look