Auteur: Thibault Van Look - Gepubliceerd: 17 Mei 09, 08:07
Share


Hoe een dag Disneyland Park aanpakken?

Dit is een goede vraag. Er zijn namelijk heel wat factoren die bepalen hoe je je dag het beste plant.  Allereerst is er de vraag of je veelal van snelle en spannende attracties houdt of eerder van rustige attracties. Ook hangt de dagindeling af van wie je reisgenoten zijn. Kleine kinderen mogen namelijk niet mee op alle attracties. En ook de manier waarop je een park bezoekt speelt een rol. Wens je continu attracties te doen of geniet je er ook eens van goed te tafelen en de vele boetiekjes door te snuffelen? Een perfecte dagindeling kunnen we bijgevolg niet meegeven. Desalniettemin geven we je hier heel wat tips om het maximum uit je dag te halen.


Welke attracties zijn niet te missen?

In onze parkgids vind je de volledige attractielijst. Neem eens een kijkje en bepaal welke je het meeste aanstaan. Het aanbod is zeer ruim en gevarieerd waardoor je moeilijk alles op één dag kan doen. Selectief zijn is misschien geboden. We zijn echter wel van mening dat je de volgende attracties zeker niet mag missen:

-Big Thunder Mountain (rollercoaster)

-Space Mountain Mission 2 (rollercoaster)

-Pirates of the Caribbean (darkride)

-Phantom Manor (darkride)

-Star Tours (simulator)

-Buzz L’éclair Bataille Laser (interactieve darkride) 

Verder zijn alle andere attracties natuurlijk ook de moeite, maar als je deze kan aanvinken heb je toch een heel mooie selectie gedaan. Hou er echter wel rekening mee dat Disneyland Park 356 dagen op een jaar geopend is en sommige attracties gesloten kunnen zijn omwille van onderhoud, voor meer informatie hieromtrent bezoek je ons forum op deze pagina: http://board.themeparkvision.net/showthread.php?t=4141


Welke shows zijn de moeite? 

Het Disneyland Park heeft een zeer wisselend showprogramma. Ieder seizoen heeft zo zijn eigen shows. Allen zijn technisch en choreografisch zeer knap maar vaak gefocust op kinderen. Desalniettemin zijn “La Lègende du Roi Lion” en de “Disney Parades” zeker de moeite. Ook de avondparade “Disney’s Fantilussion” is een betoverend gebeuren evenals de laatavond vuurwerkspektakels. Deze laatste twee vinden echter niet iedere dag plaats, bekijk hiervoor best de data die je terugvind in het showgedeelte van onze attractielijst. 

De aanvangstijden van shows vind je terug in de parkplattegrond die je gratis kan bekomen aan de ingang van het park. Ook zijn de tijden aangegeven aan de theaters waar de voorstellingen plaatsvinden. Op drukke dagen raden we je aan minstens een kwartier voor aanvang van een show aanwezig te zijn om je van een plaats te verzekeren. Hoe je dit doet staat duidelijk aangegeven in de parkplattegrond.


Waar eten?

Het park beschikt over 31 gethematiseerde eetgelegenheden. Gaande van snackbars over selfservice tot echte restaurants. De meeste eetplaatsen zijn voorzien van een binneneetzaal en terras. In de wintermaanden kan je dus ook perfect in een verwarmde omgeving eten. Naargelang je persoonlijke smaak en budget kies je een eetgelegenheid, maar wij kunnen de volgende alvast aanraden:

-Cowboy Cookout Barbecue (hamburgers, frieten, gerookte kip, spare ribs,…)

-Walt’s - An American Restaurant (Verfijnde Amerikaanse keuken)

-Plaza Gardens Restaurant (rijk buffet met saladbar, heerlijke diverse hoofdgerechten en een uitgebreid dessertenbuffet)

-Colonel Hathi’s Pizza Outpost (Pizza, lasagnes en salades)

-Blue Lagoon Restaurant (Visspecialiteiten en Creoolse keuken) 

Voor de restaurants met tafelbediening kan je best op voorhand reserveren in het restaurant of in City Hall vooraan in het park of bij de restaurants zelf.

Ondanks dat het park over 31 eetgelegenheden beschikt kan het op drukke dagen soms aardig aanschuiven zijn voor je eten, daarom is het aan te raden op zulke dagen voor 12 uur of na 14.30 uur te eten. Desnoods kan je ook net buiten het park tafelen in Disney Village of in één van de Disney Hotels waar het op het middaguur altijd zeer rustig is.

Op kalme dagen zijn bepaalde eetgelegenheden mogelijk gesloten. Een lijst van alle eetgelegenheden in het park vind je trouwens op de parkinfo pagina.


Fastpass 

Om lange wachttijden te laten krimpen tot een kleine 5 tot 10 minuten kan je gebruik maken het Fastpass systeem. Dit systeem vind je terug aan de attracties : Big Thunder Mountain, Space Mountain Mission 2, Indiana Jones et le Temple du Péril, Star Tours en Peter Pan’s Flight.

Het werkt als volgt :

  1. aan de ingang van de attractie steek je je toegangskaartje in een Fastpass automaat.
  2. Je krijgt je toegangskaartje terug evenals een Fastpass ticket. Op dit ticket staan de uren (met een interval van een half uur) waarop je dient terug te keren naar de attractie.
  3. Keer terug naar de attractie op het aangeduide uur
  4. Ga in ruil voor het Fastpass ticket binnen via de speciale Fastpass ingang en na een paar minuutjes wachten kan je meteen instappen in de attractie.

Dit is een snel, gemakkelijk, efficiënt en bovendien gratis systeem om nog meer uit je dag te halen. Tijdbesparend, want de tijd die je normaal in de gewone wachtrij zou doorbrengen kan je nu met andere dingen opvullen.

Je bent echter niet verplicht gebruik te maken van deze dienst, indien je liever de gewone wachtrij trotseert kan dit ook.

Let wel op dat de hoeveelheid Fastpassen die gedistribueerd worden afhankelijk is van de capaciteit van de attractie. Zo worden er voor Big Thunder Mountain dagelijks duizenden fastpassen verdeeld maar voor Peter Pan’s Flight heel wat minder. Vooral bij deze laatste dien je er dus vroeg bij te zijn om een ticket te bemachtigen.


Praktische tips: 

-Voor alle informatie en vragen omtrent Disneyland Resort Paris kan je terecht bij het “Guest Realtions” bureau buiten het park of in de City Hall in het park.

-Wachttijden van attracties en aanvangstijden van shows zijn aangegeven bij het informatiepunt op Central Plaza.

-Als je wenst te winkelen doe je dit best aan het begin van de dag, dan zijn de boetiekjes zeer rustig. Je hoeft trouwens je aankopen niet gans de dag mee te sleuren, je kan volledig gratis gebruik maken van de Shopping Service waarbij al je aankopen vanaf 18 uur verkrijgbaar zijn in de Disney Store te Disney Village.

-Rolstoelen en kinderwagens kan je huren vooraan in het park.

-Als je met baby’s of kleine kinderen naar het Disneyland Park gaat kan je ze in het “Baby Care Center” verzorgen, verschonen en eten geven.

-Geld afhalen kan op diverse punten in het park, je kan trouwens in iedere boetiek of restaurant met bank- of kredietkaart betalen. Geld kan je ook wisselen in de City Hall.

-Je kan het park verlaten en dezelfde dag terugkeren indien je je toegangsticket bijhoudt.

-Bepaalde attracties eisen een minimumlengte. Als je kinderen te klein zijn om aan een attractie deel te nemen kan je gebruik maken van de baby switch. Hierbij rijdt b.v. eerst de vader en mag de moeder daarna instant instappen zonder opnieuw te moeten wachten.

-Kinderen vinden het super om de Disney personages te ontmoeten. De ganse dag door zijn ze wel ergens in het park of in de restaurants te vinden. De juiste ontmoetingsuren en plaatsen vindt je terug in de parkplattegrond, of vraag naar meer informatie in de City Hall.

-Dieren zijn (met uitzondering van blindgeleide honden) niet toegelaten in het park, er is echter wel een kennel ter beschikking.

-Indien je het nabijgelegen Walt Disney Studios Park op dezelfde dag wilt aandoen kan je je een hopperpass aanschaffen waarmee je de hele dag door tussen de beide parken mag wisselen.

-Het park sluit meestal ten vroegste om 20u ’s avonds, als je dan nog niet genoeg hebt van al de Disney magie kan je je avond nog voortzetten in Disney Village, een uitgaanscentrum vlakbij het park.

-Indien je meerdere dagen wenst te gaan zijn er interessante tarieven evenals genoeg overnachtingsmogelijkheden. Zie naar de hotels onderaan de attractielijst. We hopen dat je aan de hand van deze tips en onze parkgids je trip naar Disneyland Park goed kan plannen. Alvast veel plezier toegewenst! 

Auteur: Thibault Van Look