Auteur: Sven Martens - Gepubliceerd: 17 Mei 09, 07:49
Share

Walibi Holland is een pretpark voor de echte durvers. Bezoekers kunnen hard gaan op de verschillende achtbanen en thrill attracties van het park tot hun maag het niet meer aan kan. Families met kinderen kunnen vooral terecht in één zone vol attracties voor de kleinere bezoekers. Ben je een angsthaas op vlak van attracties? Dan is dit geen park voor jou en kan je beter naar de Efteling gaan. Ben je daarintegen op zoek naar airtime heuvels, loopings en angstaanjaagende spookhuizen? Dan is Walibi Holland the place to be!

 

Niet te missen voor de sensatiezoekers:      

- Goliath, één van de beste achtbanen van de Benelux en daarbuiten!
- Lost Gravity, een unieke achtbaan in de wereld met een schitterende drop!
- Express - Platform 13, Rock 'n' Rollercoaster in open lucht!

Niet te missen voor de hele familie:

- El Rio Grande, een rapid river met veel waterplezier!
- La Grande Roue, zicht op het hele park!

Niet te missen voor pretparkfans:

- Coastercounter: 7
- Volledige attractielijst

 

De strategie voor een optimaal gevulde dag:

Walibi Holland gebruikt niet altijd de volle capaciteit voor zijn attracties, waardoor de wachttijden soms flink kunnen oplopen. Zeker in de Halloween periode is het op de koppen lopen in het park! Daarom het advies om na het betreden van het park onmiddellijk door te lopen naar Goliath, waarvan de toegangsweg nogal wat verstopt ligt achter de Space Shot helemaal links.

Ga vervolgens met de wijzers mee door het park, om de grote drukte te vermijden en stap verder door naar Robin Hood, de houten achtbaan van Walibi World. Hierna kan je via Merlin’s Magic Castle door wandelen naar Excalibur en onderweg is het ook steeds leuk om even halt te houden bij Crazy River. Hiernaast staat dan de andere topper van het park: Lost Gravity. Mogelijks is de rij hier vrij lang. Zo ja, op het einde van de dag (net voor het sluiten van het park) keer je best even terug naar hier.Daar rond de middag de meeste drukte de hoofdstraat verlaten heeft, kan je op dit moment best eens gaan kijken naar de toestand aan Express - Platform 13, voorheen Superman – the ride. Zie je bovenaan de trap geen bezoekers staan, dan kan je best eens een kijkje gaan nemen in de redactie. Als ook deze leeg is, is dit het moment om voor deze LSM-Coaster aan te schuiven en de enge wachtrij te doorlopen. Ga daarna naar de rechterhoek van het park om op Speed of Sound te gaan. Je zou denken, het is maar een Boomerang coaster... Wel, het is één van de beste gezien de baan MK 1212 treinen heeft en een geluidstunnel bij het naar boven gaan. Veel soepeler dus dan de doorsnee Boomerang.

Ondertussen zal je het wellicht even rustig aan willen doen. Je kan bijvoorbeeld terug richting Goliath te lopen om het reuzenrad te doen en te kijken welke rides je graag nog wil doen. Zo zal je zien dat je nog de rapid van het park moet ontdekken: El Rio Grande. Tenslotte kan je als weer verder sensatie zoeken door El Condor gaan bedwingen. Het was de eerste SLC van Vekoma en dus de voorloper van andere SLC-banen, zoals Vampire in Walibi Belgium. Wel niet geschikt voor mensen met een slechte rug!
Als afsluiter kies je dus best Goliath of Lost Gravity om je dag compleet te maken.

Geen zin om daarna nog naar huis te rijden? Dan kan je verblijven in één van de huisjes van Walibi Village. Er is geen subtropisch zwembad bij maar wel een gewoon zwembad om een duik te nemen na een dag vol achtbanen.
 

Weermeter: Gevoelig

Gezien er bijna geen indoorattracties zijn, is het niet zo aangenaam om het pretpark te bezoeken in de regen. Het grote voordeel zal echter zijn dat er bijna geen bezoekers in het park zullen zijn dus dat je alle attracties meermaals zal kunnen doen. Het ideale is dus wanneer ze regen voorspellen en dat het uiteindelijk bewolkt maar droog blijft (zoals voor de meeste parken).

Tijdens de Halloweenperiode en dus het hoogseizoen van het park, zal je ondanks regen toch meer kunnen doen. Bijna alle spookhuizen zijn indoor en dus blijf je lekker droog. Hou er dan wel rekening mee dat je vooral daarvoor zal gaan en niet zo zeer voor de attracties.

 

Te onthouden

- Prijzen
- Kalender met openingsuren
- Kijk op voorhand naar het weerbericht voor een bij voorkeur droge dag!
- Overnachten mogelijk in één van de huisjes van Walibi Village.
- Halloween is het hoogseizoen van het park, bereid je dus voor op heel wat wachtrijen!
- Leuk te combineren met andere pretparken in de buurt zoals Attractiepark Slagharen.
 

Tekst: Sven Martens (©2009), Sven Popelier - Pretparken.be (©2016 - 2017) / Foto's: Bob Van Dyck, Sven Popelier - Pretparken.be