Auteur: Geen geen - Gepubliceerd: 4 Apr 07, 12:39
Share

Zeker niet te missen:

• Mystery River (wildwaterrivier)
• Alien Encounter (rondvaart met splash)
• Jimmy Neutron Atomic Flyer (hangende familie-achtbaan)
• Time Riders (simulator)
• Van Helsing’s Factory (indoor coaster)
• High Fall ( vrije val)
• Crazy Surfer (disko coaster)
• Ice Age Adventure (rondvaart langs verscheidene scenes)


De strategie voor een optimaal gevulde dag:


Wees voor dit park zeker aanwezig voor openingstijd. Wegens beperkte capaciteit kan het hier redelijk druk zijn. De eerste attractie die je tegenkomt is Alien Encounter. Deze attractie kan je best voor later op de dag bewaren, de wachttijd valt meestal goed mee en nat wil je ‘s morgen niet worden.

Het beste is om eerst richting Nickland te gaan en daar de achtbaan Jimmy Neutron Atomic Flyer te doen. Zelfs met weinig volk kan je hier gemakkelijk 20 minuten aanschuiven. Vervolgens laat je best de andere toppers van Nickland even voor wat ze zijn, vooral Ice Age en Mystery River zijn de moeite waard. Bij beide attracties valt de wachtrij meestal mee en is de capaciteit voldoende groot.

Waar je echter soms wel lang in de wachtrij kunt staan; Ghost Chasers; een wilde muis achtbaan. Je kunt deze dan ook best voor de toppers doen. Voor de kleintjes zijn de talloze molens een leuke aanvulling, zij zullen zich hier zeker amuseren. De Splat-O-Sphere mag je zeker ook niet overslaan; met de nodige behendigheid kan je de gondels zelf doen schommelen van links naar rechts. Dora’s Big Adventure is 1 van de natste boomstamattracties uit onze parkgids, maar zeker een ritje waard op warme dagen.

Vervolgens ga je het best richting Van Helsing's Factory, een indoor horror achtbaan (Niet geschikt voor kleine kinderen). Bij deze baan heb je vaak een zeer lange (maar wel mooie) wachtrij omdat dit de nieuwste achtbaan van het park is met een beperkte capaciteit.

Time Riders moet je zeker doen, deze simulator met 2 voorshows is de moeite. De wachtrij is nooit echt lang, dus deze houd je best tot het drukste moment van de dag.

Vergeet ook zeker niet om een show te gaan bekijken. Altijd een leuke pauze in een dag vol attracties. Vooral de Crazy Action Stuntshow is een aanrader. Hier ga je best 10 of 15 minuten voor het geprogrammeerde startuur al in de tribunes zitten.

De grootste wachtrijen ga je in de themagebieden Wild West en Santa Monica Pier tegenkomen, zowel Bandit (houten achtbaan) als Crazy Surfer (Disko) hebben een te lage capaciteit waardoor je er lang kan staan. Bandit wordt door kenners als een vrij ruwe achtbaan beschouwd en wordt niet aangeraden bij rug-of nekklachten. Achter deze achtbaan staat de suspended looping achtbaan MP-Express waar je meestal niet lang moet wachten.

Natuurlijk zijn er dan nog de Thrill-attractie’s de High fall (drop-toren), Sidekick (frisbee) en de NYC Transformer(Topspin); alle 3 zeker de moeite waard.  Bij High fall kantelen de stoeltjes zich , zodat je zeker de grond ziet, daarna val je naar beneden. Spanning verzekerd. Vergeet zeker niet om op het einde nog richting Alien Encounter te gaan.

Moviepark is en zeer leuk park, alleen kan je er bij drukke dagen lang wachten. Ook de Halloween periode is hier zeker de moeite waard, maar pas dan wel op voor de massale opkomst. TIP: ga in de eerste 2 weekends of op de donderdagen van de Halloween-periode voor een ‘gezellige bedrijvigheid’.
 

Tekst: 2013 Maarten Busschots