Auteur: Yelle Kleykens - Gepubliceerd: 8 Sep 22, 10:25

Het Waverse waterpark Aqualibi, zal komend jaar forst uitbreiden met maar liefst vier nieuwe, spectaculaire glijbanen. Het park zal daartoe in totaal bijna een half jaar gesloten zijn om de bouw te kunnen realiseren.

In 2017 maakte Walibi Belgium hun grote masterplan bekend voor de komende 5 jaar, waarbij het ganse park een transformatie zou krijgen, maar ook het naastgelegen Aqualibi zou in twee verschillende fases aangepakt worden. Nadat in 2018 het waterpark al een thematische remake en een nieuwe waterspeeltuin Kiddie Bay kreeg, is het volgend jaar tijd voor de 2de stap in het transformatieplan van Aqualibi. Dat zal de toevoeging van een nieuwe glijbaantoren zijn met vier nieuwe glijbanen.

Op een nieuwe concept-art is te zien dat het onder andere om een steile glijbaan met een tol gaat, een racer-glijbaan, een glijbaan met enkele openlucht-elementen, waaronder een boomerang-element dat doet denken aan de Aquaventure-glijbaan in zusterpark Bellewaerde Aquapark en een masterblaster – een primeur in België! Hiermee wordt het nogal matige glijbaan-aanbod in het waterpark fors versterkt.

Geen werken zonder hinder. Om deze grote nieuwe toevoeging te kunnen realiseren, zal Aqualibi in totaal 21 weken de deuren sluiten, en dat in twee fases. Van 9 januari 2023 tot en met 17 februari 2023 en van 28 augustus tot en met 15 december 2023 zal het waterpark niet toegankelijk zijn voor bezoekers.

Transformatieplan

Met de ingang van deze werken, wordt het transformatieplan van Aqualibi zoals gepland netjes afgewerkt. In hoofdpark Walibi Belgium staat het transformatieplan echter al eventjes on hold. In 2020 moest het gebied rond Calamity Mine en Dalton Terror onder handen genomen zijn met onder andere de komst van een Twist’n’Splash van fabrikant Mack Rides. In 2021 moest het gebied rond Weerwolf en Vampire getransformeerd worden naar een New Orleans-gebied met een nieuw restaurant en de terugkomst van achtbaan Coccinelle. Dit jaar stond vervolgens de transformatie van Psyké Underground, Flashback en Pulsar op de planning met een verandering naar een groot havengebied. Deze investeringen werden echter on hold gezet door de financiële moeilijkheden ten gevolge van de coronacrisis en de zware overstromingen vorig jaar.

Algemeen directeur Jean-Christophe Parent heeft echter wel al laten weten dat de geplande investeringen alsnog zullen worden uitgevoerd en vanaf 2023 zullen worden hervat zodat het volledige transformatieplan tegen 2027 à 2028 is uitgevoerd. Er komt zelfs een extra nieuwe attractie in 2025, voor het 50-jarig jubileum van het park, die oorspronkelijk niet in de plannen was opgenomen.

Tekst: © Pretparken.be // Foto: © Walibi Belgium