Auteur: Vincent De Vriendt - Gepubliceerd: 19 Maa 07, 14:50
Share

Zeker niet te missen:
-Expedition GeForce
-Superwirbel
-Donnerfluss
-Teufelsfässer
-Burg Falkenstein
-Anubis Free Fall Tower
-Lighthouse tower
-Majas Blütensplash

De strategie voor een optimaal gevulde dag:

Hoewel Holiday Park vooral bekend staat voor zijn grootste achtbaan, heeft het parkje nog veel meer te bieden. Een vrij volledig aanbod met 2 spetterende waterattracties, 3 coasters en een heleboel attracties voor de echte durfals en voor zij die iets minder durven. In Holiday Park is het meestal vrij rustig, dus met één dagje zal je zeker toekomen in de thuisbasis van de "beste achtbaan van de wereld".

Degenen die graag al vroeg voor parkopening aan de poorten staan wachten worden verwend in Holiday Park. De recente nieuwe ingang, mainstreet en hoofdplein zijn pareltjes en behoren tot de top van de ingangen van Europese pretparken. Geef gerust je ogen en je fototoestel de kost en ga ook zeker eens binnen in het 'Holiday Park Museum', dat een mooi overzicht geeft van de geschiedenis van het park voor de overname door het Belgische Plopsa.

Als je niet bang bent van een goede adrenalinekick vroeg in de ochtend is 'Anubis Free Fall Tower' een knaller. Ondanks dat dit de oudste van zijn soort is in Europa, staat hier tijdens de dag meestal erg veel volk te wachten, wat op zijn minst gezegd niet aangenaam is in de lelijke en vaak ook krappe ruimtes waaruit de wachtrij bestaat. Er vroeg bij zijn is dus de boodschap, gelukkig vinden we deze attractie direct aan het hoofdplein.

Een andere attractie die nooit aan populariteit schijnt te moeten inboeten is de Megacoaster 'Expedition GeForce', een spectaculaire Intamin die elk jaar weer in de prijzen valt. Je kan erop rekenen dat hier de hele dag een flinke wachtrij staat, al is het waarschijnlijk dat je niet langer dan een halfuur moet wachten voor een ritje (tenzij frontseat, deze erg populaire plek vereist soms een dubbel zo lange wachttijd!). Het is aangeraden zo snel mogelijk één of meerdere ritjes te doen.

Naast Geforce zit in een doodlopend steegje de boottocht 'Tabulagas abenteur' verstopt, die vooral op kleine kinderen gericht is maar dankzij zijn knappe animatronics ook volwassenen zal weten te bevallen. Wil je eerst de andere kant van het park ontdekken, kom je pal in het midden de Log Flume 'Tuefelsfässer' tegen. Deze knappe boomstamattractie weet te scoren dankzij zijn grootte én zijn thema en is zeker een hoogtepunt in je dagje Holiday Park. De nabijgelegen 'Spinning barrels' is ook zeker een ritje waard!

In de achterkant van het park vinden we de nostalgische Vekoma Corkscrew 'Superwirbel', voor zij die graag overkop gaan. Ondanks dat de jaren dit oudje niet soepeler hebben gemaakt, is deze klassieker toch nog zeer genietbaar te noemen. Niet veel verder vind je de starflyer 'Lighthouse Tower', die gegarandeerd voor enkele heel knappe uitzichten weet te zorgen!

Loop je langs de andere kant terug naar het begin van het park, kom je eerst voorbij de dolgekke wild mouse coaster 'Holly's Wilde Autofahrt', de enige familie-achtbaan van het park. Ondanks de beperkte capaciteit schuift de rij hier vrij vlotjes door. Van een rij is echter meestal geen sprake in de darkride 'Burg Falkenstein'. Deze ligt in het middeleeuws dorpje voorbij de Holly-zone en is minder geschikt voor jonge kinderen. In hetzelfde themadeel vind je ook de rapid river 'Donnerflus', een vrij lange versie van de ronde bootjes die af en toe verrassend wild en nat uit de hoek komt.

Het laatste onontdekte hoekje van het park waar je zeker eens een kijkje moet gaan nemen is het recente Majaland, een themadeel vol attracties voor de allerkleinsten, net als in Plopsaland De Panne. In Holiday Park vind je al deze attracties echter in open lucht, wat voor een heel andere atmosfeer zorgt. Topper hier is ongetwijfeld 'Majas Blütensplash', een molen die we ook kennen van de Panne, plezier gegarandeerd voor de hele familie!

Holiday Park biedt verschillende attracties voor de kleinsten, en de waaghalzen zullen maar niet genoeg krijgen van de free fall tower en natuurlijk Expedition GeForce. Lijkt Holiday Park alleen je niet de moeite? Combineer het met Tripsdrill, Fraispertuis City of Europapark en maak er een spetterend pretparktripje van!

Tekst: 2013 - Igance Woinin - Pretparken.be