Auteur: Yelle Kleykens - Gepubliceerd: 23 Okt 21, 12:32

Plopsa Station Antwerp, het nieuwe indoorpark van de Plopsa Group, gelegen in het stationsgebouw van Antwerpen-Centraal, werd zopas officieel geopend. Dit feestelijke gebeuren vond plaats in het bijzijn van de burgemeester van Antwerpen Bart De Wever, mede-oprichter van Studio 100 Hans Bourlon en Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof. Plopsa Station Antwerp is een investering van 6 miljoen euro en ondertussen het negende Plopsa-park.

Comics Station, in het Centraal Station van Antwerpen, opende de deuren in 2017. In 2019 waren de aandeelhouders, PMV, Vermec en Standaard Uitgeverij, op zoek naar nieuwe partners die het pretpark een versnelling hoger konden laten schakelen. Uiteindelijk kozen ze voor een volledige verkoop. Vervolgens nam eind december 2019 de Plopsa Group het park over.

Het waren burgemeester van Antwerpen Bart De Wever, mede-oprichter van Studio 100 Hans Bourlon en Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof die vandaag officieel Plopsa Station Antwerp voor het grote publiek openden. “Dit weekend zijn we open onder de vorm van een ‘testopening’, vervolgens sluiten we het park een week om alles te finetunen op basis van onze bevindingen van dit eerste weekend en om aansluitend vanaf zaterdag 30 oktober, met de start van de herfstvakantie, definitief en doorlopend open te gaan. We verwachten op jaarbasis 200.000 tot 250.000 bezoekers. Bovendien merken we nu reeds dat er heel veel aanvragen zijn van bedrijven voor familie- en klantenevenementen.”, aldus Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof. Ook burgemeester Bart De Wever is tevreden over de komst van Plopsa naar Antwerpen. “Wij zijn blij gezien er in Antwerpen weinig indooractiviteiten voor kinderen zijn en de vraag nochtans groot is.”, aldus de burgemeester.

15 attracties

De afgelopen twee jaar werd er hard gewerkt om het indoorpark in een nieuw jasje te steken. Zo werden er nieuwe attracties en Studio 100-content toegevoegd, waaronder ‘De Vliegende Fietsen’ van Mega Mindy, ‘Maya’s Speeltuin’, ‘De Bumbamolen’, ‘K3 Discocars’, ‘Storm op Zee’ van Piet Piraat en ‘De Valtoren’ van Wickie de Viking. Ook de bekendste stripfiguren zoals Lucky Luke, Jommeke, Suske & Wiske, Urbanus en de Smurfen van het voormalige Comics Station bleven hun plekje behouden. De 15 attracties, verdeeld over maar liefst 4 verdiepingen, zijn voornamelijk gericht op kinderen tussen de 2 en 10 jaar.

Unieke ligging

De unieke ligging, in het stationsgebouw van Antwerpen-Centraal, zorgt ervoor dat Plopsa Station Antwerp enorm vlot bereikbaar is. Dankzij de samenwerking met de NMBS genieten bezoekers die een ticket via de Plopsa-website kopen bovendien van 50% korting op hun treinreis heen en terug van en naar Antwerpen-Centraal.

Tekst en foto: © Plopsa