Auteur: Bert Van Staeyen - Gepubliceerd: 2 Dec 21, 17:50
Share

De Efteling opent dit weekend een opvallend nieuw horecapunt: de op Max & Moritz geïnspireerde Bäckerei Krümel. Het aanbod belooft allerlei zoete lekkernijen maar ook hartige snacks te bevatten. Ondertussen past de Efteling zich tegen wil en dank aan de realiteit van de nieuwe coronogolf aan met verkorte openingsuren en een afgelast oudejaarsevenement.

Deze week krijgen abonnees al een exclusief voorproefje, maar vanaf zaterdag 4 december is het nieuwe horecapunt van de Efteling voor alle bezoekers toegankelijk. De nieuwe Bäckerei Krümel staat op het plein tegenover de dubbele familieachtbaan Max & Moritz en sluit thematisch mooi aan bij het 'Duitse' hoekje van de Efteling, waartoe ook snackrestaurant Frau Boltes Küche (de vroegere Steenbok) behoort. Het gebouw werd ontwerpen door Eftelingontwerper en -entertainer Jeroen 'O.J. Punctuel' Verheij.

Het nieuwe gebouw is opgezet als een ambachtelijke bakkerij met een nostalgische oven met authentiek gietijzeren front. In het originele verhaal van Wilhelm Busch komen de belhamels Max en Moritz ook al in aanraking met een bakkerij. Tijdens hun zesde streek proberen ze pretzels te stelen, wanneer ze per ongeluk in de deegbak vallen. De bakker bakt twee broodmannetjes van de jongens, die het gelukkig overleven. In Bäckerei Krümel zul je straks daarom broodjes met speculaaskruiden in de vorm van de kwajongens kunnen kopen, de zogenaamde 'Deugnieten'.

De bakkerij zal de hele Efteling-dag geopend zijn en van 's ochtends tot 's avonds een geschikt assortiment aanbieden. Zo zul je croissants, pretzels, plaatgebak, belegde broodjes en broodpizza's kunnen bestellen. 

Verkorte openingsuren

Zo'n volledige Efteling-dag duurt dezer dagen overigens heel wat korter dan oorspronkelijk bedoeld. Vanwege de verscherpte coronamaatregelen moet de Efteling nu al om 17 uur sluiten. Omdat alle attracties tegen dat uur moeten leeggewerkt zijn, sluiten de wachtrijen nog een stuk vroeger. De huidige maatregelen gelden tot 19 december, maar uit voorzorg heeft de Efteling ook alvast het oudejaarsevenement op 31 december geschrapt

Tekst: © Bert Van Staeyen – Pretparken.be // Foto's: © Efteling