Auteur: Bert Van Staeyen - Gepubliceerd: 29 Nov 21, 21:51

Het Deense Djurs Sommerland opent volgend jaar een nieuw themagebied. Daar vind je straks een aangedreven achtbaan, een safari-rondritje en een grote speeltuin. De zone zal in het teken staan van dinosauriërs. 

Eind 2019 sloot Djurs Sommerland de klassieke attractie Jungle Safari. Volgend jaar, in 2022, is eindelijk de vervanger klaar. Niet één, maar drie nieuwe attracties moeten de leegte vullen die de populaire bootvaart achterliet. Het Deense pretpark staat niet bekend om zijn originele namen voor themagebieden. Je vond er al Piratland, Westernland en zelfs Mexicoland, en vanaf volgend jaar komt daar Dinosaurland bij. 

Dinosauriërs dus: niet het meest het originele thema voor een nieuwe zone, maar Djurs Sommerland wil het wel grondig aanpakken. Er werden 25 levensechte animatronics ingekocht bij het Texaanse Billings Productions en het park werkt opnieuw samen met de Nederlandse Leisure Expert Group, die eerder al onder meer de Aziatische themazone rond frisbee-attractie Tigeren en het boerderijgebied met familieachtbaan Den Vilde Hønsejagt vormgaf. Het is de bedoeling om de gasten echt op avontuur te sturen naar een reservaat en het verschil te maken met de klassieke dinobelevenissen die je overal ziet opduiken. Het parkbestuur spreekt over zijn grootste project ooit.

De attracties

De blikvanger van het nieuwe gebied wordt T-Rex Family Coaster, een aangedreven achtbaan van Mack Rides. De baan van 400 meter lang staat reeds opgebouwd in het park en bevat onder meer twee helixen achter elkaar die in een 8-figuur verbonden zijn.

Ook nieuw is de rondrit Dino Xpedition, waarin je in een safari-jeepje op zoek gaat naar dino's. Om het geheel af te ronden wordt ook een uitgebreide speeltuin toegevoegd aan Dinosaurland. Hierin zul je als paleontoloog aan de slag kunnen gaan om skeletten op te graven. 

Djurs Sommerland opent op 30 april 2022 opnieuw zijn poorten na een lange winterstop. Ook Dinosaurland zou vanaf die dag meteen toegankelijk zijn.

 Tekst: © Bert Van Staeyen – Pretparken.be // Foto's: © Djurs Sommerland