Auteur: Indy Verhoeven - Gepubliceerd: 13 Aug 21, 10:29

In het Duitse Holiday Park is na anderhalf jaar bouwen het nieuwe themagebied Wickieland geopend. Zoals de naam doet vermoeden, staat het themagebied in het teken van Wickie de Viking. Met deze uitbreiding voegt het park twee nieuwe attracties toe aan zijn aanbod.

Met de opening van Wickieland is het park weer twee attracties rijker. Aan deze uitbreiding van 10.000 m² hangt een kostenplaatje van 12 miljoen euro. De nieuwe zone is vrij centraal gelegen in het park, tegenover de ingang van de Wickie Splash, die ook in het teken van Wickie de Viking staat. Dat ze bij Plopsa graag dezelfde attracties in hun parken zetten weten we al langer, en Wickieland is hier geen uitzondering op. Het nieuwe Wickieland is grotendeels een (gespiegelde) kopie van het reeds bestaande Wickieland in Plopsaland De Panne.

Attracties

De eerste attractie die we in Wickieland terug vinden is een Disk'o Coaster van Zamperla. Net zoals in De Panne heeft deze attractie de naam 'Die große Welle' (De Grote Golf) gekregen. 'Splash Battle' is de tweede attractie die in Wickieland gevonden kan worden. Zoals de naam al doet vermoeden gaat het om een splash battle, geproduceerd door Mack Rides. Naast deze twee attracties, kan je ook nog een speeltuin en een horecapunt terugvinden in Wickieland.

Hotel

Plopsa wil van Holiday Park een bestemming maken waar je meerdere dagen kan verblijven, net zoals ze met Plopsaland De Panne ook gedaan hebben. Men is daarom ook van plan om, net zoals in De Panne, naast het park in de nabije toekomst een hotel te bouwen. De nodige aanvragen hiervoor zijn reeds ingediend bij de lokale overheden.

Tekst: © Indy Verhoeven - Pretparken.be // Foto's: © Holiday Park & © Yelle Kleykens - Pretparken.be