Auteur: Indy Verhoeven - Gepubliceerd: 28 Jun 21, 16:21

Movie Park Germany heeft er weer een nieuwe achtbaan bij. Afgelopen week werd de familieachtbaan 'Movie Park Studio Tour' officieel geopend. De achtbaan, die voor het grootste deel overdekt is, is gethematiseerd naar een filmstudio waarin verschillende films gedraaid worden.

Movie Park Germany blaast dit jaar 25 kaarsjes uit. Dit mag echter niet onopgemerkt voorbij gaan en daarom heeft men besloten om een spectaculaire achtbaan voor de hele familie te openen. Movie Park Studio Tour is een zogenaamde Multi Dimension Coaster gebouwd door Intamin. De achtbaan heeft een lengte van 532 meter en haalt een topsnelheid van ongeveer 60 kilometer per uur. Naast twee lanceringen beschikt de baan ook over een 360 graden draaiplatform, waardoor een deel van de rit achteruit afgelegd wordt.

12 scènes

Tijdens een bezoek aan de Movie Park Studios worden bezoekers meegenomen op een tocht langs 12 verschillende scènes, waardoor bezoekers zich kunnen laten onderdompelen in verschillende filmscènes, maar ze kunnen ook een kijkje nemen achter de schermen van de productie van een film. Verder wordt er ook gebruik gemaakt van verschillende projecties en geluidseffecten, maar ook van effecten zoals wind, geur, animaties en andere speciale effecten waardoor de attractie een combinatie is van een familieachtbaan en een darkride.

De wereld van Hollywood is ongelooflijk divers en spreekt daarom een breed publiek aan. Daarom hebben we verschillende filmgenres en onderwerpen in de rit geïntegreerd, gaande van actiefilms tot rampenfilms tot blikken achter de schermen van een filmproductie. Tegelijkertijd begeleiden familievriendelijke personages de bezoekers door de verschillende scènes en dragen ze ook hun steentje bij aan de verhaallijn.

Manuel Prossotowicz, Creative Project Manager en Director Brand Development Movie Park Germany

Ice Age

Movie Park Studio Tour bevindt zich in het gebouw waar vroeger de darkride Ice Age Adventure te vinden was, alsook het spookhuis Wrong Turn. De achtbaan is voorlopig geopend als soft-opening. Naar alle verwachtingen zal de attractie vanaf 5 juli, bij de start van de zomervakantie in Noordrijn Westfalen, volledig operationeel zijn.

Tekst: © Indy Verhoeven - Pretparken.be // Foto's: © Movie Park Germany